Bröd
Jag är på väg till ett litteaturseminarie och kan inte riktigt avgöra ifall jag är vaken eller ej. Vakningsprocessen blir lite lättare av att jag igår bakade ett supergott bröd som jag nu vräker i mig.
Gott bröd
50g jäst
5 dl vatten
½ dl olja
2 tsk salt
1-2 dl solroskärnor
1 dl havregryn
1 dl linfrön
3dl dinkelmjöl
7 dl vetemjöl ( eller såpass mycket att degen blir fast )
Lös upp jästen i vatten
blanda i allt i tur och ordning
låt jäsa under bakduk i 30 min
baka ut till limpor, bullar, rundlar eller vad du vill.
lägg på plåt och jäs under bakduk i 30 min
sä'tt in i ugnen 12-15 min på 225 grader
Gott bröd
50g jäst
5 dl vatten
½ dl olja
2 tsk salt
1-2 dl solroskärnor
1 dl havregryn
1 dl linfrön
3dl dinkelmjöl
7 dl vetemjöl ( eller såpass mycket att degen blir fast )
Lös upp jästen i vatten
blanda i allt i tur och ordning
låt jäsa under bakduk i 30 min
baka ut till limpor, bullar, rundlar eller vad du vill.
lägg på plåt och jäs under bakduk i 30 min
sä'tt in i ugnen 12-15 min på 225 grader
Kommentarer
Trackback