Perfekt lunch
Potatismos med gröna ärtor
2 portioner
7 medelstora potatisar
I buljongtärning
en skvätt mjölk
en klick smör
gröna ärtor (frysta)
Ta ut några deciliter ärtor ur frysen.
Sätt på en kastrull med vatten och skär potatisen i mindre bitar för att de snabbare skall bli genomkokta. I med potatisbitarna i vattnet och lägg i en buljongtärning.
Koka tills potatisen är mjuk.
Häll av nästan allt kokvatten, men behåll lite - det ger en trevlig smak.
Häll i en skvätt mjölk och en klick smör eller margarin i kastrullen och vispa antingen ihop det med en elvisp eller en stavmixer.
Häll i de frysta ärtorna och rör om.
Ärtorna får perfekt konsistens och smak av att inte vara helt tinade och kokta innan.
Mums!
2 portioner
7 medelstora potatisar
I buljongtärning
en skvätt mjölk
en klick smör
gröna ärtor (frysta)
Ta ut några deciliter ärtor ur frysen.
Sätt på en kastrull med vatten och skär potatisen i mindre bitar för att de snabbare skall bli genomkokta. I med potatisbitarna i vattnet och lägg i en buljongtärning.
Koka tills potatisen är mjuk.
Häll av nästan allt kokvatten, men behåll lite - det ger en trevlig smak.
Häll i en skvätt mjölk och en klick smör eller margarin i kastrullen och vispa antingen ihop det med en elvisp eller en stavmixer.
Häll i de frysta ärtorna och rör om.
Ärtorna får perfekt konsistens och smak av att inte vara helt tinade och kokta innan.
Mums!
Kommentarer
Trackback