Valborg 2008

Valborgsfirandet blev förlagt till föräldrahemmet och här stannar jag även tills imorgon för att få frukost och födelsedagssjungande på sängen, kan inte minnas när jag fick det sist ( eller jo det kan jag ju eftersom vi var i thailand förra året vid denna tiden, hela familjen).

Idag blev det grillning och lite favoritöl ( jag är väldigt sparsmakad när det gäller just öl) och allmänt struntprat med föräldrarna och syskonen. Väldigt trivsamt och roligt. Jag trivs så bra med att vara hemma här någon gång ibland, som avbrott till den trånga lilla lägenheten och stadsbruset.

Imorgon fyller jag år och nu har ångesten börjat lägga sig lite när jag vet att jag kommer att få visst firande iallafall. Och paket! Jag älskar paket!

Valborg

Jag sov iallafall gott inatt, bortsett från några mindre trevliga drömmar.
Vaknade av att Lucky puffade på mig med noser och såg sådär oemotståndligt söt och gosig ut, kelade och lekte med honom en bra stund innan morgonpromenaden.

Valborg idag och jag har inga direkta planer, mina planer sträcker sig så långt som till att jag tänkte åka hem till föräldrahemmet i hindås och avnjuta en god grillmiddag. Sedan vet jag inte ifall jag stannar kvar där eller om jag åker in till stan igen. Men det lutar åt att jag tar det lugnt ikväll och sparar mig inför helgens festligheter.
Så kan jag träna lite kontaktövningar och betinga kravinkallningsordet med Lucky också, det är lite svårt att göra det när man inte har speciellt stora möjligheter att släppa sin lilla hund lös.
En rastgård i centrala göteborg hade inte varit fel.

Hemmagjord hårinpackning

Nu har jag testat att göra + använda en hemmagjord hårinpackning som skall motverka fet hårbotten.
Ingredienser
jojobaolja/olivolja
bergamott
lavendel
citron

Det satt i i ca 2h och sedan sköljde jag ur den med vanligt schampoo och avslutade med ett balsam. Håret känns nu fantastiskt rent och luktar underbart! Inget fett kvar i håret efter oljan som man kanske kan tro och håret blev superglansigt!

Måndag

Vackert väder och långa promenader tar på krafterna när man inte är van vid större ansträngningar sedan vinteridet, nåja det är trevligt iallafall.
Jag har haft en anings missflyt idag kan man säga, först kom jag till skolan 13.40 för att hämta ut en bandspelare att ha under våra intervjuer i b-uppsatsen. När jag kom till skolan informerade de mig om att bandspelare bara lämnades ut mellan 12-13 och att det inte fanns någon möjlighet att hjälpa mig låna en nu. De kunde dessutom inte ge något svar på ifall det kommer att vara öppet för utlämning på fredag, jävligt okäckt med tanke på att vi gör de flesta intervjuer på måndag.
Idioter.
Jag promenerade istället ner i haga och köpte mig lite fler eteriska oljor samt lite salvia för att rensa atmosfären med, nu har jag snart en hel arsenal med eteriska trevliga oljor med massa fina användningsområden.

När jag sedan skulle in på pressbyrån på järntorget för att köpa vatten till mig och Lucky ( det var väldigt varmt ute!) fick jag inte ta med honom in ens några sekunder för att handla vattnet, det gjorde mig irriterad. På spårvagnen sedan var det en gammal jävla gubbfan som högt och förudmjukande skrek till mig att "Hundjäveln får INTE sitta i denna vagnen, den skall vara längst bak som det boskap den är."
Jag fräste åt honom att han inte behövde vara elak och betee sig som en idiot bara för att han  var gammal. Men jag gick ändå bak och satte mig för att slippa honom.

Stackars Lucky blev jätterädd när han skrek på mig :(
Gubbjävel-

Foton

Från i lördags; Erik, snickerspaj, Josse och Patrik


Från idag; Varg på nya äventyr och jag med bakomliggande natur.

Aromaterapi

Jag har börjat blanda egna kroppsoljor nu bestående av en bärarolja ( jojobaolja eftersom den är väldigt neutral och håller länge) och lite olika sammansättningar av eteriska oljor.
Hittils har jag testat lite olika kombinationer och måste säga att jag verkligen är vansinnigt förtjust i en blandning av patchouli och ylang-ylang, luktar helt fantastiskt när den fått sjunka in lite.
Jag har också blandat till en uppfriskande och uppiggande olja med citrongräs och eukalyptus.

Jag har planer på att äve börja göra lite olika sorters hudlotion. Men vi får se hur det går med kroppsoljorna först.
Det är i vilket fall som helst roligt med en ny hobby :)

Fan

Jag är på ett djävulskt dåligt humör idag, egentligen utan någon som helst anledning. Jag går omkring och känner riktigt hur avskyn och hatet väller upp i kroppen, ingen angenäm känsla kan jag lova.
Och jag är sugenhungrig fastän jag inte är riktigt sugen på något alls.

Fan

Städning

Jag har dammtorkat, sopat, dammsugit och våttorkat hela min lägenhet nu på förmiddagen. Det händder ganska sällan att jag verkligen tokstädar, men idag fick jag ett ryck och bara körde igenom allt. Nu är det rent och fint, och jag är ren och fin eftersom jag duschade strax efter städningen.
Jag är lite småhungrig men vet inte alls vad jag vill äta, får ta och fundera lite till på det innan jag beger mig till affären. Kanske tortillas?

Jag är fortfarande väldigt trött.

Tråkig

Jag känner mig lite tråkig.
Jag gick på en väns inflyttningsfest och hade med mig Lucky, tanken var att jag skulle hem emellan och lämna honom så att han skulle slippa vara ensam hela kvällen. Nu är det bara så att när jag nyss kom hem kände jag instinktivt att jag inte alls ville gå vidare ut utan iställen stanna kvar hemma och varva ner och gå och lägga mig.
Fan va tråkig jag är. Men jag skyller på att jag är förkyld.

Fredagskväll i enkelhet

Fan va segt det är att handla mat ibland. Jag brukar vanligtvis tycka att det är trevligt att gå omkring och känna efter vad jag är sugen på i mataffären, men idag var det fullt av folk, jag var hungrig och dessutom trött. Ingen bra kombination.
Men maten inhandlades och nu känns det som att jag har middag klar för iallafall några dagar framöver, möjligt att jag kommer att behöva handla lite basvaror som cola light och bröd kanske :)

Jag kom hem och lagade en fantastiskt god middag bestående av ugnsbakade rotsaker, färsk lax som jag stekte tills den blev precis lagom saftig och yoghurtsås med massa vitlök till det. Att det kan ge en en tillfredställelse att äta, makalöst.

Jag känner mig väldigt sugen på att  ligga och mysa med någon, tur att jag har Lucky hemma som mer än gärna kryper upp bredvid mig och myser.  Han är verkligen underbar, min lille älskling.

Summarum

Sista egentliga momentet på kursen är nu avklarat, de andra två tillfällena är bara att sitta sig igenom känns det som. Efter examinationen strosade jag runt i haga och inhandlade några spännande böcker på ett antikvariat, några psykologiböcker samt en bok om aromaanvändning.
Eftersom jag ändå var i krokarna svängde jag in på regnbågen och köpte en jättefin silverring med tre ametister och en ny kedja till min ametistberlock. Ametist är min absoluta favoritsten.

På vägen hem gick jag in på indigo och köpte några eteriska oljor eftersom jag är helförtjust i att bränna dem i aromalampa hemma, lägenheten luktar så gott så gott då.

Jag hade lite dåligt samvete för att jag lämnat Lucky ensam så länge så jag tog med honom till GG hund & katt i linnéstan och köpte ett jättefint halsband med matchande koppel till honom. Det är guld-/bronsfärgat och matchar hans färger kanonfint. Efter det blev det en rejäl promenac i slottskogen med lite kontaktövningar.

Jag är egentligen dödstrött nu men måste iväg en sväng och handla lite god mat. Ikväll ser jag fram emot att bara vara hemma, äta något riktigt gott och se en film eller två. Ibland är det skönt att bara slappna av och ta det lugnt.

Valpkursen, gång 1

Första gången på valpkursen är nu avklarad och det gick strålande! Det absolut roligaste var att se att Lucky och en rottweiler/shäfer-hanne blev kanonbästisar och bara toklekte med varandra när kursen var slut och de fick lov att leka. Bonzo ( som den andra hunden hette) var 5 gånger så stor som Lucky men ändå så trivdes de tillsammans och sprang omking och busade och brottades.
Det värmde riktigt i hjärtat att se att de blev så glada.

Vi fick lära oss om valpens utvecklingsstadier och sedan gick vi ut för att göra en kontaktövning samt en inkallningsövning som senare skall bli grunden för en kravinkallning. Nu gäller det att träna ordentligt tills nästa kurstillfälle.

Nu ligger Lucky i mitt knä och sover, helt slut efter dagens eskapader. Och jag är inte helt osugen på att göra honom sällskap i drömmarnas förlovade land.

Konstruktivt

Jag skulle tvätta idag egentligen, istället låg jag och slumrade med Lucky och kände mig allmänt förkyld.
Konstruktivt.
Nu är det iallafall snart dags för valpkurs, skall bli spännande att se hur glad Lucky blir när han träffar andra valpar.

Hund bland vitsippor

Jag och Lucky tog en härlig promenad bland vitsippor och väldigt vilda och spännande kottar och pinnar.

image128

image130

Jippie!

Intervjun gick jättebra och jobbet är mitt om jag vill ha det - och det är ju klart att jag vill!
6v heltid under sommaren + en del extra både innan och efter låter väldigt bra i mina öron. Det kommer att bli lite jobbigt med pengar i juni och juli eftersom lönen fördröjs en månad och inget studielån trillar in, men det löser sig alltid på något vis. Just nu är jag bara väldigt nöjd över att det gick bra och att alla var trevliga och lättsamma att prata med.
Väldigt skönt att slippa ångest över vad jag skall göra under sommaren.

Grattis till mig!

Håll tummarna

Snart skall jag iväg på arbetsintervju, jag hoppas att det går bra och att de tycker att jag passar för jobbet. Jag funderar på att börja träna, men jag vet inte riktigt exakt HUR jag skall börja. Jag tycker inte om att springa och har just nu inte råd med ett gymkort. Det ultimata vore att hitta ett träningsprogram att köra hemma.
Sedan kan jag ju faktiskt tänka mig att powerwalka lite också, synd bara att jag inte riktigt kan ta med lucky på det eftersom han skall stanna fgvid varje lyktstolpe och nosa och skvätta lite.

Han har blivit mer kelig och mindre bitig nu iallafall, det är väldigt mysigt!

Somrigt

Halsontet har börjat ge med sig och jag känner mig en aning piggare idag. Uppsatshandledningen gick trögt men bra, jag tror att vi har ganska klart för oss hur vi skall genomföra våra intervjuer och skriva uppsatsen.
Eftersom det är fantastiskt fint väder idag så tog jag på mig skyhöga klackar, leggins, klänning och jeansjacka vilket medförde att jag kände mig oerhört somrig. Självfallet var jag och Johanna tvugna att äta mjukglass efter handledningen, första mjukglassen iår för mig.


Här är lite bilder på dagens somriga outfit.


Ett fint träd och Johanna L vid kanalen.

Halshelvete

Jag har jävligt ont i halsen och vill mest bara gnälla faktiskt. Fan. Och så såg jag bilder på mig själv från i lördags och tyckte inte att det såg speciellt smickrande ut. Kanske skall ta tag i det där med att träna snart, men då måste jag ju vara frisk vilket är mitt ständiga dilemma eftersom jag så gott som konstant är förkyld och har svullen halsmandel. Operera bort den snarast möjligt.
 Bilder från i lördags



På Absynth hade de Absinthe


Nu skall jag ta igen två nätters förlorad sömn och hoppas på att bli frisk i halsen. Blir jag inte det kommer jag med största sannolikhet att sätta mig i ett hörn och bli galen. Eller så bokar jag bara tid på vårdcentalen och beklagar mig för mamma.

För att vara först

Johanna Larsson säger att hon skall skriva ett hatinlägg om mig på sin blogg. Jag svarar ayt jag inte kommer att läsa det, varpå hon påpekar att jag inte kommer att kunna låta bli. Hon kanske har rätt, men då vet hon inte om att jag skriver ett inlägg om henne redan innan hon hinner posta ett inlägg om mig.
Min mogenhet vet inga gränser!

Johanna, sluta vara elak mot alla andra ( läs: MIG) bara för att vi ( läs; JAG ) inte är precis som du. Bara för att du inte har fått vara ynklig och klaga över när du har ont så betyder det inte att du har rätt att klaga på andra när de har ont eller mår dåligt. Smärta och känslor är relativa och allt i universum utgår inte från dig. Sådetså!

In my favour, everyone shut up! Shut up, this song is all about me!
-
Dylan Moran


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Johanna, en sak i taget! Först måste jag ju bemöta dig förra kritik där du relaterade till mig som mesig och gnällig. Jösses så korkad man kan vara.
När det gäller min oförmåga att organisera mitt schema, ligger det dock något i det du säger och jag borde bli bättre på att planer. Men jag tänker för den sakens skulle inte finna mig i en offentlig smutskastning, filthy filthy!
När det gäller viss typ av planering, såsom hur man planerar och lägger upp tentaskrivandet t ex, ligger jag ljusår före dig i utvecklingen. För mig veterligen har du bara lämnat in en bråkdel av dina tentor i tid medan jag lämnat in ALLA i tid. Haha!
Man skall inte kasta glas i stenhus, eller hur var det nu ;)
Fast du behöver inte vara ledsen Johanna, för jag tycker om dig iallafall, trots dina fel och brister :D

Fan va vi är omogna...

Suck

Det är konstigt hur det ibland inte blir ens i närheten av hur man vill att det skall vara.
Suck.

Vardagsjämförelser

Nu är jag nyss hemkommen från föräldrahemmet där jag åt en klassisk middag bestående av spaghetti och köttfärssås och umgicks med alla familjemedlemmar. Jen beskrev hur hon under veckan meckat med en stridsvagn och bytt larver som sammanlagt vägt 1,1 ton, min vardag ter sig vansinnigt slapp om jag ämför med hennes!
Men alla är olika - som tur är!

Lucky tappar tänder och gnyr lite av att det antagligen ömmar i munnen på honom. Stackars lilla vargen.

Helgmysterium

Hur helgen kommer att se ut ter sig som ett mysterium såhär på fredagseftermiddagen. Jag känner för att festa och dansa i glada vänners lag, men det saknas partyhumör hos en hel del av mina vänner.
Förslag på helgaktiviteter mottages tacksamt.

Jag saknar att bo i kollektiv, saknar våra galna fester och vansinniga diskussioner och internskämt. Det känns avlägset och jag önskar att det gick att resa tillbaks och ta tillvara på det lite till. Men nu fungerar det inte så och jag får sitta och vara nostalgisk och tänka tillbaka på den tiden istället för att återigen uppleva den.

Nu skall jag återvända till den fantastiska boken "Moral och Kärlek".

Slottskogen

Promenad i slottskogen med mamma, Alex, Johan och Lucky. Massa människor som ville hälsa på Lucky och massamassa hundar som Lucky fick nosa lite på. Utflykten avslutades med Lejonet & Björnen - glass i solen. Värre kan man ha det ;)

Gris i solen


Mamman & Jag


Bara Jag


Lucky & Alex


Samlad trupp






Johan


Alex


GLASSEN!

I'm not there

Jag är förbluffad.
Cate Blanchett gör en av de bästa rollprestationer jag någonsin sett i "I'm not there". Hon får mig att sluta se henne som skådespelare och istället börja se Bob Dylan och människan bakom det hon skall gestalta.
Fantastiskt.

Fan

Jag fick inte lägenheten. Det känns ganska tungt.

Regn

Idag regnar det och jag och min lilla hund ligger inomhus och sover mest. Jag har blivit förkyld och känner mig inte alls på topp. Jag hade egentligen tänkt gå ut ikväll, men det får bli en film och popcorn istället. Det är inte helt fel det heller.

Jeanjacka = vår

Vårigt väder betyder att jeansjackan kommer fram ur garderoben :D

Shortbus

Shortbus är en knepig film som faktiskt har några höjdpunkter, men mest skrattade jag åt det bisarra i vissa av karaktärernas beteenden. Helt klart sevärd.

Hurra!

Hurra , vilken dag!
Först går jag in på kursoportalen och ser att jag fått VG på kursen "Kvinnor i utsatta livssituationer - ett genusperspektiv". Mitt första VG på universitetet så nu känner jag mig väldigt duktig och stolt över mig själv!.
Sedan ringde de från en gruppbostad för funktionshindrade där jag sökt sommarjobb och frågade om jag ville komma på intervju. Hade varit väldigt kul om jag får det jobbet.


Citat

I'm just a fucked up girl looking for my own piece of mind
-Eternal sunshine of the spotless mind

Humör

Lite sömn och mys med mjuk päls senare känns världen trevlig och behaglig igen.
Konstigt det där med humör.

Sadness

Det är en dålig dag idag, en ledsenhetsdag som skapar geniala förklädnader för att dölja allt som pågår innanför pannbenet. Kanske ett stenansikte för att undvika att krackelera ihop totalt och blotta insidan. Jag är rädd om min insida, rädd att den skall gå sönder och förstöras, rädd för att någon annan skall förstöra den.
Så om jag inte släpper någon nära kan ingen heller förstöra den, men det blir ett hemskt ensamt liv om jag skall leva varje sekund utan att släppa in någon.

Det finns ett pris på ensamhet.


Konstighet

Konstigt väder medför konstigt humör och konstiga och komplicerade tankegångar.
Det vettigaste jag kan göra just nu är nog att äta.

Helg

En lugn helg utan större märkvärdigheter än att Lucky kissade på en kompis matta.
Vissa funderingar smyger omkring i huvudet och jag undrar om jag verkligen vill umgås med någon som inte kan stå för att den umgås med mig i vissa sammanhang. Jag går inte på mellanstadiet längre och känner att det antagligen är en kontakt som kommer att brytas om det inte blir bättre.


Magiskt

Jag promenerade sakta genom haga när jag fick lust att gå in i en bokaffär. Det var ett antikvariat och jag gick omkring bland psykologi- och new age-hyllorna och insöp atmosfären som var sådär mystisk och robust som antikvariat har en tendens att vara.
Jag fastnade för en bok om moral och kärlek samt en spådomsbok. Spådomsboken hade väldigt bra illustrationer för att läsa av tarotkort, något jag känner att jag skulle vilja bli lite bättre på.

Jag gick sedan vidare mot Regnbågen för att inhandla lite material till ett beskyddande och sinnesöppnande halsband. Halsbandet blev bättre än jag hade trott och nu sitter jag hemma och försöker komma i harmoni för att kunna lägga lite tarotkort.

Igår

Igår blev det en spontan vin & ostkväll hemma hos mig med Johanna, Andrej och Noah. Lucky och Noah hade en ömsesidig fashination för varandra från början för att sedan övergå till att vara lite mer avvaktande från Luckys sida.
Det var iallafall väldigt trevligt.

image98
image99
image100
image101

Checking

Nu är allt nästan avklarat och jag känner som ett under av effektivitet.
Det kan hända att jag idag är ett lite skabbigt under av effektivitet då jag hela dagen gått omkring i mina ,mönstrade, långkalsongliknande mysbyxor och ett slappt myslinne.

Såhär kan det se ut en tvättdag

Pudret från Lancôme var precis rätt nyans och luktar sådär pudrigt gott som vissa puder kan göra.
En present from me to me :D

Tvätta

Tvättid idag mellan 14-16. Jag hatar att tvätta, det beror egentligen inte på själva tvättandet i sig utan har snarare med omkringliggande orsaker.
* Tvättstugen ligger i en obehaglig källare i byggnaden intill
* Där finns inga fönster och ljuset tänds inte med en gång utan dröjer ca 5sekunder efter man äntrat rummet.
* Tvättiden är bara 2h och det betyder att tvätten sällan hinner bli helt torr :(

Och självfallet ligger det ett uns av lathet i bilden också.

Andra spännande saker jag skall göra idag är att hämta ut mitt Lancômepuder som kommit från strawberrynet, besöka apoteket, läsa igenom en c-uppsats samt köpa frukt och promenera med Lucky.

Solskenet gör iallafall att inget känns besvärligt.

Lathet som dygd?

Jag försöker intala mig själv att lathet är en dygd och att jag egentligen är lite duktig som iallafall gör vissa saker som ruckar på min lathet. Idag skall jag t ex gå på en föreläsning mellan 13-16, det tillhör iof undantagen att jag går på en föreläsning så jag tycker bestämt att det räknas som duktighet. Att jag dessutom beställt tvättid imorgon och skall tvätta min inte längre så vita matta samt massa lakan, det är också duktigt av mig.
Sedan finns det saker som jag är mindre duktig på, det innefattar att äta balanserat och inte käka pizza till frukost bara för att jag inte har någon frukostmat hemma. Jag kan iof komma undan lite iom att det blev frukost + lunch och att jag inte åt upp hela pizzan och således kan äta resten när jag kommer hem sedan.

Topp 5 - Frukostmat

1. Nybakt bröd med stark ost
2. Müsli med mjölk
3. Stekt bacon och scrambled eggs
4. Rostat bröd
5.
Havregrynsgröt

Topp 5

Jag tänker på "High Fidelity" och känner ett starkt behov av att införa ett topp-5-system. Jag gillar hans sätt att fundera på otvugna och vansinnigt viktiga saker, men framförallt gillar jag hans frågeställningar som har minst sagt existensialistiska nivåer.
"Did I listen to popmusic because I were unhappy, or were I unhappy because I listened to popmusic?"

Topp 5 - tidsfördriv

1. Sex/mys
2. Sova
3. Mysa med lucky
4. Betapet
5. Allmänt slösurfande

Bilder

Systern i sin basker
Vitsippor
Luckypå promenad
Sovande sötnos
Lucky med en toapappersrulle som ser ut som en näbb på honom :)

Tumhåll

Lägenheten var fantastisk och jag hoppas verkligen att jag får den. Nu är det bara att vänta tills efter den 15:e och hoppas på att bovärdarna tycker att jag förtjänar den. Jag har redan börjat inreda den i huvudet ( dumt om jag nu inte får den, men man måste få dagdrömma lite!) och jag har tänkt på lite olika färgalternativ till väggarna. Hoppas hoppas hoppas att jag får den! Håll tummarna för mig!

Annars är det mest mensvärk och ont i huvudet. Jag försöker bota det med ipren och riesen samthundpromenader och gos. Jag blir glad av att vara utomhus när solen skiner och jag kan se en och annan vitsippa, livet känns lite lättare när det är fint väder. Iallafall idag :)

Spänning

Jag har en spännande dag framför mig! Först skall jag till veterinären med Lucky för att få hans klor klippta - alltid ett ståhej kan jag lova! Och efter det skall jag på lägenhetsvisning i kortedala/bergsjön. En 2:a på 53kvm och hyra på 3300kr. Ca 20 min från centrala göteborg och med schyssta promenadmöjligheter för Lucky. Det känns ganska bra måste jag säga! Tänkte försöka få med mig någon men vi får se hur det går med det eftersom det är såpass kort varsel.


Kvällning

Första lördagen på länge som jag är hemma och ser på film, äter god mat och kelar med Lucky. Fan va ensamt det känns ändå, fastän det är självvalt och jag inte alls känner för att gå ut eller dricka alkohol idag så hade jag ändå velat ha någon att dela ensamheten med ikväll.

Jag blev arg förut när jag haft Lucky lös och precis skulle knäppa fast kopplet på honom igen, då kom det en jävla unge i 8-årsåldern och började stoja och locka till sig Lucky. Lucky sprang dit och vill hälsa varpå ungjäveln springer iväg - skrattande.
Jag säger till ungen minst fyra gånger att sluta springa så att jag kan koppla Lucky men det hjälper inte alls och han gapskrattar, kikar över axeln och ser så Lucky följer med och springer sedan iväg igen.
Vansinnigt irriterande!

Gediget

Jag och Lucky är hemma i lägenheten igen och pustar ut efter en aktiv fredag hos familjen i hindås. Aktiv på så sätt att vi promenerade och satt och pratade och busade hela dagen och kvällen.
Jag har fått gjort vansinnigt mycket idag;

* Träffat Erik
* Handlat massa mat
* Fyllt i och skickat in en jobbansökan till Posten
* Promenerat med Lucky

Ganska gediget.


Foton

Från i lördags


På bussen till borås 2/4 -08


Idag, med och utan glasögon


Jag behöver egentligen inte glasögon men jag tycker att det är väldigt festligt att bära dem :) Dessa är ett fynd från bodega och jag känner att jag vill ha på mig dem vid vissa tillfällen. Geek-chic :P

Stackars foten!

Sprickan i foten blev naturligtvis inte bättre under natten och när klockan ringde vid 06 imorse värkte den något vansinnigt och hade dessutom börjat vara :S
Det blev till att sjukanmäla sig från praktiken och hänga på telefonen för att få en tid på vårdcentralen. Nu har jag just varit där och de sa ajabaja och att det var dumt att gå omkring i blöta skor ( som om smärtan i sig inte redan påvisade det! ). De tvättade iallafall rent såret och satte någon form av käckt plåster på, sedan virades min fot in i massa gasbinda. Nu knaprar jag en massa värktabletter och hoppas att det skall läka fort som fan eftersom jag har svårt att gå på foten.

I övrigt längtar jag tills imorgon när jag får återse min lilla hund och dessutom får krama på min familj och säga Grattis till min syster som klarat baskerprovet. Hurra för henne!

Idioti

Jag upphör aldrig att förvånas över hur idiotiskt vissa människor kan betee sig, jag har svårt att se varför jag skulle veta mindre och vara mindre insatt i hur livet fungerar än någon som är i 40-årsåldern. Och varför har jag inget att säga till om för att jag inte har barn? Jag är trött på att människor hittar olika anledningar till att inte lyssna på, och värdera mina åsikter lika högt som andras.
Och den eviga debatten kring könsroller  och genusperspektiv som bara går på i oändlighet. Någon säger att hen tror att killar är bättre på att lyda order och att de därför passar bättre i lumpen, istället för att fundera på vad det är som gör att hen tror att det är så blir det till ett åsiktsförsvarande istället för en utvecklande diskussion.

Jag har dessutom varit blöt om fötterna hela dagen vilket har resulterat i att jag har fått en spricka under ena foten som gör något vansinnigt ont.

Ur en halspulsåder

"...det kan va svårt att bli riktigt nöjd
det är så lätt att fantisera
Och mina tankar och minnen står mig upp i halsen
men mycket, mycket vill ha mera."


Sedan sist

En jävla fylla i lördags.  Vansinnigt bakisseg söndag.  Stress inför fältförlagda studier ( praktik ) 1½h pendlingsavstånd bort. Allmän litenhet inklusive en del ensamhet. Dålig, om någon, sömn. Puppylove.  Käkledsspänningar som blir till huvudvärk. Avtrubbad. Mycket intryck och information, två nya kurser samtidigt.

Det är ungefär vad som hänt sedan i lördags.
Idag hade jag och Johanna vår första fältförlagda dag och båda två var ungefär lika trötta och hysteriska, jag vet ärligt talat inte vad vi gjorde för intryck men jag hoppas att vi inte framstod som jubelidioter iallafall. Att vi tilldelades en praktikplats på 1½h pendlingsavstånd känns kanske inte så kul, men å andra sidan verkar det vara ett intressant och lärorikt ställe. Jag känner bara mer och mer att jag vill komma ut i arbetslivet som färdig socionom, väldigt skönt att känna att utbildningen man läser kommer att resultera i ett jobb man längtar till.

Fy fan va jag är trött.

RSS 2.0