Byebye tonsills

På måndag morgon kl 07.45 är det bye bye tonsills! Det känns fantastiskt bra att få reda på det med kort varsel eftersom jag nu inte behöver gå runt och oroa mig för det i flera veckor innan.

Jaha

Seminariet idag gav inte speciellt mycket matnyttigt. Mest det gamla vanliga tugget om hur man lättast undviker fördomsfällor osv. Jag är fortfarande lika dödstrött som tidigare och har dessutom blivit mer täppt i näsan, tur att jag har två små hjältehundar hemma som får mig på bättre humör. Jag skall slänga i mig lite wok och sedan ta en tupplur.

Eat me

Förkylningen har flyttat sig till bihålorna och jag är återigen sådär knock-out-trött. Jag somnade som en stock igår vid 00-tiden och var dödstrött när klockan ringde vid 9, illa illa att vara dödstrött fastän man borde vara utsövd.

Annars har jag varit på ett möte med personalrekryteraren på PS communications idag och jag tyckte att det gick jättebra, nu får vi bara hoppas att det ramlar in lite eventjobb.

Jag har börjat ha håret kammat i mittbena nu, provar på det lite mest för att det är kul med lite förändringar ibland.


Ikväll är det cosmokväll på MANGO och jag tänkte kika förbi med Daniel och se ifall vi hittar något fint.

Hårbotten

Min hårbotten mår dåligt! Det blir små skorpliknande saker i den som jag pillar på och då bildas det istället små sår :( Dumma mig som är dum mot min hårbotten med massa stylingprodukter som inte går bort riktigt. Nu har jag iallafall köpt ett djuprengörande detox-shampo som skall ta bort allt vad stylingprodukter heter, jag hoppas på att det hjälper för att få min hårbotten att bli trevlig igen.

Utväxt

Vi grupparbetade i över 5 timmar idag, inte illa måste jag säga. Duktigt av oss och nästan klara blev vi också. Nu har jag nyss kommit hem från en ensammåltid på Andrum ( hade dock sällskap av en skvallertidning) och har massa svart färg i håret. Utväxten blir bara värre och värre för varje gång jag färgar det känns det som, det tar max tre veckor innan jag har en centimeters utväxt och måste färga det igen. Vill man vara fin...

Annars är jag mest trött och tjurig.

Film

"Låt den rätte komma in" var helt fantastiskt bra även som film. Självklart var det vissa delar jag saknade, men så är det ju alltid när en av ens favoritböcker filmatiseras. Känslan var rakt igenom klockren och liknade den jag fick när jag läste boken. Helt klart värd att se på bio!

Sova hund

Det känns som att det enda mina vovvar gör är att sova. De sover sig igenom större delen av dagarna, kvällarna och nätterna numera. Just nu ligger de hopkurade bredvid varandra som små kanelsnäckor och Lufsen snarkar lite lågt. Jag undrar om det är normalt att hundarna sover såpass mycket? De är ju visserligen fortfarande valpar, men ändå.

Irriterande

Sjukt irriterande att kursportalen inte går att komma in på nu när jag äntligen fått mig för att fylla i praktikansökan. Ikväll skall jag se "Låt den rätte komma in", alltid något att se fram emot iallafall.

Sweet sunday

Väldigt trevlig fest igår, tack till Marcus och Helena :) Det var längesedan jag drack enbart öl på en fest, det blir verkligen en helt annan sorts fylla än när man dricker vin eller drinkar - en något segare fylla som gör en kissnödig och hungrig. Jag kände att jag inte ville bli för full och drack massa vatten mellan varven under kvällen, det visade sig vara en höjdare eftersom jag inte mått speciellt dåligt idag. Hurra för icke-bakfylla! Men jag föredrar att dricka vin, när magkatarren lugnat ner sig lite blir det sparkeling chapell hill igen.

Nu väntar godis, mys och mumintittande :D

Party

Ikväll minsann, då blir det klackarna i taket. Jag ser fram emot en legendarisk kväll :)

Cina & Kompis

Snart kommer Cina och hennes hund Kompis hit för att leka med mig, Lucky och Lufsen. Det skall bli himla roligt att träffa Cina och Kompis, tror inte jag träffat Cina sedan i somras och Kompis har jag aldrig träffat. Hoppas att hundarna kommer bra överens och kan leka som de små vilddjur de är :)

Seg

Kan jag vara mer asocial och seg? Nja, tveksamt. Jag har haft besök av några fina vänner jag inte sett på ett tag och det enda jag kunde frambringa var ett måttligt deltagande i konversationerna. Jag är trött inifrån och ut, har druckit 2 ½ öl och känner mig osugen och allmänt blä. Hur man nu känner sig blä. Sovdags snart, sova i hundra år och bli väckt av prinsen? Ja!

Blä

Jag är trött, småkinkig och som vanligt grovt förkyld. Jag hittade dessutom just mig själv på en mingelbild från igår där jag ser konstig och tjock ut i ansiktet. Tack för det, världen.

Våta voffsingar

Pjuh!
Nu har jag nyss långrastat och duschat båda hundarna, det sistnämnda blir man synnerligen blöt av eftersom hundarna vill skaka av sig vattnet med jämna mellanrum. Men nu är de iallafall rena och fina, skall ta mig an att klippa Lufsen lite kring munnen och tassarna imorgon tänkte jag. När de är blöta ser man verkligen hur små och taniga de är, pyttehundar :)

Wall-E

Mina förväntningar på Wall-E var skyhöga när jag igår äntligen såg den. Jag måste säga att jag trodde att den skulle vara fantastisk efter allt beröm den fått från olika personer i vänskapskretsen, den var väldigt bra men inte helt fantastisk. Jag gillar inte direkt att bli tipsad om filmer som skall vara bra eftersom det gör att mina förväntningar skjuter i höjden och att jag efteråt känner mig lite snuvad på konfekten.

Grattis till mig!

Jag fick VG i psykisk ohälsa och livsvillkor, grattis till mig!

Fantastiskt potatismos!

Potatismos 2 portioner
9 mellanstora potatisar i bitar ( med eller utan skal spelar ingen roll, jag tog med skal)
2 buljongtärningar
Koka potatisbitarna i vatten med buljongtärningarna tills de blivit mjuka.
½ hackad gul lök
Valfri mängd gröna ärtor
en klick smör
mjölk
lägg i löken, smöret och mjölken i potatiskastrullen efter du slagit av buljongen. Mixa med stavmixer eller vispa med elvisp tills det blir ett mos. Rör i ärtorna.

Voila! Mums!

Bilder


Förra veckans purjolökspaj


Daniel i klänning, rouge och läppstift


Suddig Daniel på operan


Jag och Daniel på operan


Igen


Jag på operan

Höstdag

Färgningen av ögonbrynen blev hur bra som helst och nu slipper jag fixa till dem varje gång jag vill se extra fin ut. Idag är det ännu en tråkig (eller skön) höstdag med mulet väder och regn hängande i luften, Lufsen har börjat tappa sina valptänder och håller på att bli en stor kille. Snart har han växt ikapp Lucky och då får vi se vad som händer :)

Klarhet

Alla Luckys klor och hälften av Lufsens är nu klippta och som belöning köpte jag varsin aktiveringsleksak till dem som man stoppar godis i och så får de själva lista ut hur man får ut det :) Än så länge verkar de tycka om dem. Nu funderar jag över vad det blir för middag idag, det lutar åt klyftpotatis, grönsaksstavar och yoghurtsås med vitlök. Men linssoppa är ju också gott - speciellt som det är en så kulen höstdag idag.

Jag kanske borde färga ögonbrynen också.

Skitlägenhet

Värmen i min lägenhet ( och i hela byggnaden) är fortfarande inte igångsatt trots att det är svinkallt och inte går att vara inomhus utan tofflor och tjock tröja. Jag ringde nyss till bovärden och fick svaret att det nog dröjer nån månad(!) till innan värmen sätts på. Har jag nämnt att jag inte gillar att bo här pga att deras service är usel och, värmen aldrig är på, lägenheten är i tråkigt skick och det luktar mögel från avloppet. Möglet tyckte inte bovärdarna var något alls - trots att det stinker i hela badrummet och garderoben.
Suck.

Morning

Jag har sovit i runt 14 timmar och på något konstigt vänster känns det inte alls som att jag sovit för mycket. Kan jag få bli av med dessa jävla halsmandlar snart så jag kan vara lite piggare och friskare. Lite småsaker som skall fixas idag, få Luckys och Lufsens klor klippta, handla lite mat och ringa sahlgrenska och kolla upp hur det går med operationskön.

Det känns som mitt huvud är fullt med klet.

Söndag

Mary Poppins var en helt fantastisk musikal, scenografin var underbar, sångerna klockrena och skådespeleriet magnifikt. En mycket lyckad kväll på operan måste jag säga, operabaren var speciellt trevlig eftersom det serverades gratis vin och mineralvatten - gratis är som bekant mycket gott.

Ackes födelsedagsfest var mysig och trevlig och det inbjöds till en hel del mysprat och roligt umgänge. Utgången till sticky sedan kanske inte var i toppklass eftersom jag kände mig aningens onykter så fort jag började smutta på cidern därinne. Det är något med sticky har jag märkt, jag känner mig alltid mycket fullare än jag egentligen är när jag är där. Skumt.

Natten slutade med att jag och Daniel gjorde varma mackor och somnade som små barn fram till morgonen. Tyvärr blev det inte tillräckligt med sömn verkar det som eftersom jag varit dödstrött hela dagen sedan dess. Jag tycker ändå att jag hunnit med en massa idag med tanke på att det är vilo- och bakfylledag. Jag köpte böcker av en vän i hjällbo, jag mötte upp mamma och johan som kom med hundarna och slutligen landade jag hemma hos mig för att direkt göra mig iordning för att åka och äta på Caleo med Daniels föräldrar.
Maten på Caleo var smaskig, jag, och Daniels föräldrar tog varsinn stor brunchtallrik och Daniel mumsade i sig en hängmörad biff med sötpotatis. Mumsmums!

Nu är jag dödligt trött och skall gosa ner mig i sängen med två hundar och en pojkvän.

Lördag

Idag står Mary Poppins och en födelsedagsfest på agendan. Kan bli hur trevligt som helst :) Alkohol skall införskaffas och premiärlejonoutfit fixas.

Scrapblog.com

Är man sysslolös kan man alltid roa sig med lite scrapbooking på nätet :)

http://www.scrapblog.com/viewer/Viewer.aspx?sbid=833946


Dödskallekladdmuffins

Jag håller på att inviga mina dödskallemuffinsformar som jag fick av Johanna L för ett halvår sedan ( jag bakar väldigt sällan kakor!). Kladdkakemuffins skall det bli, vi får se hur det går - jag misstänker nämligen att jag fyllt dem för högt och att de således kommer att svämma över, men då blir det å andra sidan en dödskallekladdkakstårta :)

En god natt

Jag sov gott inatt, det är helt otroligt! Trots att väckarklockan stod på 07.00 och att jag sovit fyra timmar under dagen så kunde jag somna riktigt gott. Way to go. Jag vaknar alltid ett par gånger under natten och inatt märkte jag att Lufsen låg bredvid mig i sängen varenda gång jag vaknade. Han hade hoppat över från soffan till sängen så fort jag somnat verkade det som. Lilla sötnosen, han är vansinnigt gullig när han sover, med sina snarkningar och märkliga sovställningar. Lucky är lugnare när han sover, ofta ligger han mest som en liten boll eller kryper upp intill ansiktet för att vara nära.

Present till lillebror som fyller 12 är inköpt och i eftermiddag/kväll beger jag, Daniel och hundarna oss till hindås mörka skogar för att kalasa. Innan dess tänkte jag hinna sova lite, äta lunch och bara vara allmänt seg.

There's a hole in the world

Jag är ur balans.

Jag struntade i att fortsätta med balsammetoden eftersom den fick mig att känna mig konstant fet och smutsig i håret samt använda ungefär dubbelt så mycket torrshampo som vanligt. Ingen bra metod för mig och mitt ganska raka hår med andra ord. Nu har jag tvättat håret med shampo och känner mig ren och fin.

Elaka människor borde äta mask, and that's all I have to say about that.

Jag har köpt en ny ( begagnad, men ny för mig) säng som är 140cm och alltså fyller ut min fina sängram. Den är underbar att sova i och jag börjar så smått trivas i min lilla lägenhet.

Perfekt lunch

Potatismos med gröna ärtor
2 portioner

7 medelstora potatisar
I buljongtärning
en skvätt mjölk
en klick smör
gröna ärtor (frysta)

Ta ut några deciliter ärtor ur frysen.
Sätt på en kastrull med vatten och skär potatisen i mindre bitar för att de snabbare skall bli genomkokta. I med potatisbitarna i vattnet och lägg i en buljongtärning.
Koka tills potatisen är mjuk.
Häll av nästan allt kokvatten, men behåll lite - det ger en trevlig smak.
Häll i en skvätt mjölk och en klick smör eller margarin i kastrullen och vispa antingen ihop det med en elvisp eller en stavmixer.
Häll i de frysta ärtorna och rör om.
Ärtorna får perfekt konsistens och smak av att inte vara helt tinade och kokta innan.

Mums!

Fullmåne

Jag sover alltid dåligt runt fullmånen, inatt var inget undantag. Psykiskt jobbiga drömmar blandades med en extrem rastlöshet, oändligt många toalettbesök och allmän oförmåga att sova. Jag blev slagen av Daniel i en dröm, inlåst på en psykiatrisk avdelning i nästa dröm osv.
Grundförutsättningarna för dagen var således inte speciellt bra.
Nu är jag nyss hemkommen från lite trevligt grupparbete hos Diana, det var iof främst hundarna som stod i centrum och inte arbetsuppgifterna men så blir det ju oftast när jag tar med dem. Lucky var ovanligt speedad och ville inte alls ta det lugnt i början, det löste sig efter ett tag men det kändes verkligen att han var uppstressad av så mycket nya människor och att dessutom behöva vara i en ny lägenhet som de inte kände till sen innan. Nu ligger han och sover tungt på mina ben, nöjd att vara hemma i sin borg igen kan jag tänka mig. Han är lite som jag.

Gröna ärtor

Jag hittade en hylla, konsoller att ställa hyllan på samt ett perfest nattduksbord igår - i grovsopen. Ibland har man riktigt tur må jag säga. Idag är det verkligen höst, inga som helst tvivel om det saken. Lufsen älskar löven på marken och springer omkring och upptäcker spännande dofter och pinnar.

Jag blir alltid på dåligt humör när jag måste tvätta kläder och lakan, det äter upp så mycket tid och emellan hinns det inte med något alls. Bara en massa spring fram och tillbaka till tvättstugan.
Men nu är det snart över för denna gången (om tvätten blir torr dvs, annars blir det till att hänga upp den över hela lägenheten och bli ännu grinigare. Jävla skittorktumlare).

Mysigt är det iallafall och jag skall äta potatismos med gröna ärtor i ( gotta love gröna ärtor) och bara ta det allmänt soft resten av dagen.

Det nya svarta

Asocialitet är det nya svarta.

I'll show you how to walk the dog

Det har varit en konstig helg med en blandning av bra och dåliga händelser. Förfesten och större delen av utgången igår var fantastiskt roligt, mindre roligt när alla inte kom in på sticky. Knäpp vakt med maktmissbrukartendenser.
Men idag känner jag att det kanske var bra att vi åkte hem efter det.

Lugn kväll

Det blir ingenting ikväll. Eller jo, det blir det men inget utöver det vanliga. Myskväll och memory står på agendan, té och clementiner skall avnjutas. Det ligger en pizza i min mage och ger mig en mättnadskänsla som heter duga. Jag kanske borde ta och klippa Lufsens ögonbrynshår lite, som det är nu ser han lite ut som nidbilden av en galen professor. Det har visserligen sin lilla charm det med, kanske bara klippa nån centimeter i kanten.

Jaha

Det blir nog inget festande idag utan istället Wall-E på bio med Daniel. Hundarna har kommit hem igen och är gosigare än vanligt, sådär som de brukar vara när de varit borta ett par dagar. Sötnosar. Lufsen växer så det knakar och blir bara sötare och sötare för var dag som går.

Och jag som ju var jättesugen på att dricka öl och vara social idag. Imorgn istället?

Kisby

Läste på lockig.se att det är helt ok att ha Kisby torrshampo* i hårbotten om man har tendens till att snabbt få fett hår. Nu slipper jag oroa mig för att se ut som en otvättad cockerspaniel bara för att jag håller på att avvänja håret från vanligt shampo.
Inatt drömde jag om en psykotisk massmördare à la Hannibal Lecter som ville hugga ut mina ögon och dra ut min tunga. Tack mitt undermedvetna för dessa skrämmande sekvenser som gör att jag behöver tända ljuset när jag skall gå på toaletten.

* Kisby torrshampo finns på Åhléna och kostar runt 80kr - räcker i en evighet och är en räddare när man vill se fräsch ut utan att tvätta hela håret. Funkar även på mörkt hår, det gäller bara att skaka/borsta ur det ur benan ordentligt.

Nej

Chocktillstånd.
Hoppas hon är ok.

Enbart balsam

Nu har jag tvättat håret med enbart balsam för första gången, spänd väntar jag på att se hur resultatet blir när det torkat. Hoppas att det inte ser fett och äckligt ut bara. Övrig information är att jag sov 12h inatt och att det verkligen behövdes. Jag drömde att min mamma lämnade pappa och oss barn för att flytta till thailand och öppna en souvenirbutik för turister. Drömmen gjorde mig vansinnigt ledsen och arg.
De har fortfarande inte satt på värmen i byggnaden och jag fryser svansen av mig när jag är ensam hemma, de små hundarna är oanade värmekällor liksom Daniel.

Magkatarr

Magkatarren river i magen och det gör ont och känns besvärligt. Stressar jag så mycket i mitt inre att det skall behöva ge mig magkatarr? För inte tror jag att det är mitt yttre liv som tar musten ur mig. Mycket tankar kring att bli sövd inför operationen, hur jag skall klara veckorna efteråt och sedan hur det kommer lösa sig med vovvarna under praktiken.

Kvällskvist

Det är alldeles tyst och lugnt i lägenheten. Inga hundar och ingen annan heller för den delen. Det är ganska ensamt och kallt, elementen är inte igång än i byggnaden och betonggolven är kalla under bara fötter. Jag skall fylla min varmvattenflaska med kokande vatten och dricka en kopp välling. Sedan hoppas jag på en god natts sömn, för trots själslig ensamhet är det fysiskt sett skönare att ha sängen för sig själv.

Balsammetoden

Jag skall börja med balsammetoden i mitt hår efter att ha läst om den tycker jag att det verkar vara en ultimat metod för mig och mitt hår. Som det är nu är jag nästan beroende av torrshampoo och olika stylingprodukter för att håret skall kännas ok, förhoppningsvis kommer jag att få ett friskare och mer återfuktat hår samt locka fram självfallet som gömmer sig någonstans :)

Läs mer om balsammetoden på www.lockig.se

Operation

Jag ringde sahlgrenska och kollade när jag skall opereras, för som det är nu kan jag ju inte ha det! Jag kommer att opereras i slutet av oktober eller början av november som det ser ut nu. Det är ju jättesnart ju! Jag hoppas att det kommer att lösa sig med alla obligatoriska moment i skolan och allt annat under tiden jag skall återhämta mig.


Häxa

Svullen hals som gör ont och massa obligatoriska moment i skolan. Vår klasslärare för kursen + praktiken är dessutom helt fri från empatisk förmåga och kan inte se någonting från någon annans perspektiv. Att hon dessutom har stagnerat i ett tänkande som är några decennier gammalt och applicerar sina egna värderingar på allt gör inte saken bättre. Hon är ungefär lika flexibel som en lyktstolpe. Det gick absolut inte att komma undan med att göra något mindre än 40timmarsveckor på praktiken, inte ens för dem som inte får csn-lån, för mig som behöver nån lösning med hundarna eller för en inplanerad utlandssemester. Vad som gick att få dispens för var ifall man hade barn. Hundar räknades inte som barn, trots att det finns en lag som säger att hundar inte får lämnas mer än 6 timmar och eftersom jag inte hinner jobba extra utöver praktiken kan jag inte betala något hunddagis.
Hon förstod ingenting av det och besvarade det första med att "Hundar är inte lika mycket värda som barn enligt VÅR åsikt". Och angående lagen om att hundar ej får lämnas mer än 6h/dygn sa hon att det tänkte hon inte ens kommentera.

Jag ser fram emot att skriva utvärderingen av kursen sedan.

Klassfesten

Klassfesten igår var fantastiskt trevlig och det dök ändå upp hyfsat många från klassen. Kinapuffarna och partytutorna(?) var mycket uppskattade :) Väl hemma inatt lyckades Daniel med konststycket att tappa sitt tuggummi i mitt hår vilket ledde till en kort klipprocess och att Daniel som straff fick göra mackor till sin fyllehungrande flickvän. Tur att jag har en ganska flexibel frisyr!

Dansa till 90-talshits såsom "bom bom bom bom!" av vengaboys är icke att förrakta och de klassiska dansstegen satt i sedan mellanstadiet.

Om 19 timmar slutar jag jobba.

Små vovvarna

Lufsens klor är klippta och i eftermiddag skall jag till hundkojan och få Luckys klor klippta också. Mina sötaste vovvar som bara blir ljuvligare och ljuvligare för var dag som går :) Lufsen har börjat kontrollera sitt kissande lite mer och dessutom blivit mycket mer kelig än vad han var innan, båda dessa faktorer gör honom till en trevligare individ att umgås med :)
Lucky är pigg som vanligt och älskar att leka med sin boll och att ligga och gosa. Mysigt!

Jag undrar hur jag fördrev tiden innan jag hade hundar, måste ha varit ett torftigt och tomt liv ;)

Ugnspannkaka med kanel

Ugnspannkakan igår blev helt perfekt och jag smaskade gladeligen i mig hela under kvällen :D

Recept till 2 portioner;

3 ägg
6dl mjölk
2dl vetemjöl
½dl dinkelmjöl
½tsk salt
socker eller sötningsmedel efter behov, typ en msk socker om man vill ha den sötare.
1tsk kanel
10-20g Smör till formen

Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en halvstor ugnsfast form med klickar av smör i så att smöret hinner smälta tills du häller i smeten.
Blanda äggen med hälften av mjölken och de torra ingredienserna.
Vispa i resten av mjölken.
Häll i smeten i formen, blanda lite så att smöret går in i smeten ordentligt.
Ställ formen i ugnen i ca 30-45 min beroende på hur stor formen är.

Ett tips är att låta den svalna och äta den återuppvärmd eller ljummen, då har den enligt mig en krämigare och godare konsistens :)

Pust pust

Ingen rast och ingen ro, ny kursstart var det idag. Mycket mastig kurs på 22,5 poäng ligger framför mig, mycket obligatorium och långa dagar. Måste lösa det med hundpassning några av dagarna, frivilliga anmäle sig genast.

Jag experimenterar lite med ugnspannkaka idag, blandade i lite dinkelmjöl och kanel - får se vad det blir av det, just nu står det i ugnen.
Min tvättid går ut om en kvart ungefär, innan dess skall min tvätt hunnit bli färdigtumlad är det tänkt. En omöjlighet säger jag som vet hur jävla skitdåligt torktumlarna här funkar.

Jag har dessutom hunnit med att ta en rejäl promenad med hundarna, detta vädret gör att de blir alldeles smutsiga på magen och benen vilket medför att jag måste skölja av dem rejält när vi kommer in igen - uppskattas icke av samtliga närvarande.

RSS 2.0