Shopping & Förfest

Mitt badrum är numera vitt & ljusrosa och inte rött med döskallar. Lite omväxling förnöjer, förnöjsamheten kommer lättare när hemtex har 50% på hela sortimentet :)

Hittade också en lila klänning på Gina Tricot som nästan på pricken liknar den röda jag har från american apparell - med skillnaden att den bara kostade en tredjedel av vad american apparell-klänningen kostade. Nice.

Det blir förfest hos Jess idag, det återstår att se ifall jag drar mig hemmåt efter förfesten eller om jag hänger med till saturn. Måste i vilket fall hem och lämna Lucky emellan, han skall nämligen med på förfesten :)
Eftersom jag känner mig synnerligen osugen på utgång blir det antagligen tidig hemgång för min del. Men man vet ju aldig.

Lördag

Jag vet inte om jag sov speciellt gott, men jag sov iallafall mycket inatt. Känns som att jag kommer att behöva all sömn jag kan få innan fältveckan nästa vecka då jag och Johanna skall vara i borås. Sjukt jävla långt att åka när man är van att det tar ca 15min oavsett vart man skall. Möjligheten att sova i hindås hos mamma och pappa känns ganska lockande, då är det iallafall bara hälften så långt att åka.

Jag har fått ett erbjudande om lägenhet via boplats, problemet är att jag inte vill bo mer än 30min från centrala göteborg och denna lägenhet ligger i rannebergen. Jag står nog hellre ut med min minimala men centrala bostad i ett tag till.

Fredag 28/3 - 08

Idag handlar det mest om god mat, självvald ensamhet och en liten kelig hund i knäet.

Valpbilder

Baby i systerns knä



Sömniga sötnosar


Pigg vargunge

Ansikte i valppäls = Lycka

Så trött så trött, ny kursstart dagen efter tentainläningen och full fart framåt med vetenskapsteori. Och nu har även min "m"-knapp börjat hänga sig. Jag sov inte mer än två timmar inatt, utspritt över sju timmar - fruktansvärt. Men någonstans tycker jag inte att det var speciellt konstigt och jag lever ju fortfarande så varför klaga?

Den absolut bästa nyheten just nu är att in lille pälsboll kommer hit alldeles strax och jag känner mig sådär sjuk av förväntan! Kommer han att vara lika glad att se mig som jag är att se honom. Min lilla skatt.

Ansikte i valppäls = LYCKA

klarhet

Det är iskallt både inomhus och utomhus och jag har drömt mardrömmar hela natten, vaknat genomsvettig med obehagskänslor i maggropen och inte kunnat somna om.

Men jag är iallafall färdig med min tenta :D

2/3

Två av tre hemtentafrågor är nu avklarade, hurra för mig!
Jag har inte satt min fot utanför dörren idag och känner mig sådär härligt tentainsnöad. Jag saknar den lilla vargungen något helt vansinnigt mycket, det känns lite jobbigt att han skall vara borta i två nätter till men jag får försöka glädjas åt att han har det bra hos föräldrarna och kommer tillbaka till mig när hemtentan är över.
Utan honom blir det väldigt ensamt i sängen om natten, ingen mjuk päls eller liten nos som letar sig in i halsvecket.
Han är det finaste som finns.

Jag hoppas att min mascara anländer med posten imorgon.

Insnöad

Nu är hemtentan hemkommen och jag känner den allmänna ångesten jag kommit att förknippa med just hemtenta. Vi får väl se om jag överlever även denna hemtenta för trots att det är en kurs jag älskat så är det ångest.
Utanför fönstret snöar det och jag känne mig allmänt insnöad, så det passar ju fint. Fast jag hatar snö, och framförallt hatar jag snö NU.
Idiotväder och helvetes jävla klimathot.

Thundercats

Istället för hemtentaskrivande har det blivit sömn och Thundercats idag. Jag älskar vekligen Thundercats och blev väldigt glad när jag såg att det fanns hela avsnitt uppdelade i olika dela på youtube. Nu sitter jag och är nostalgisk och känner mig sådär skönt tillfreds med tillvaron.

Jag gjorde en jättedum sak igår, jag fick en armbåge i ansiktet på dansgolvet och jag blev arg för att det gjorde ont och då slog jag knytnäven rakt in i en betongpelare. Jävligt omoget och idiotiskt eftersom jag bara fick dubbelt så ont i handen som jag fick i ansiktet. Nu gör det fortfarande jätteont och det känns lite som att det är en spricka i något av benen :(
Idiotiskt och pinsamt beteende.

Påsk

Det var påsk och påskägg, påskmat och annat påskrelaterat igår. Jag drog mig hemmåt fö att återigen dra mig utåt på påskparty. Rockbaren är inte direkt ett av mina favoritställen, men vart går man inte för sin syster! Cider svaldes ner i stora kvantiteter och när jag sedan kom till Sticky var jag bedårande berusad, såg Ebbot och gav honom en puss på munnen bara för att det kändes rätt.

Nu är jag bakisseg, äter tacos och skall börja med hemtentan.

Sumarum

Utekvällen var som utekvällar är mest, varken mer eller mindre. Vybreddning och rökig svartklubb med ovärt högt inträde. Some would say boring, I would probably agree.
Spännande att komma hem och lukta rök, det var inte igår. Det för mig tillbaks till tiden då jag hängde på Sticky varje torsdag och rökförbudet ännu inte trätt i kraft. Såhär i efterhand har jag svårt att se charmen i att komma hem och lukta rök, men jag antar att det var värt det på något vis.

Nu är jag hemma i föräldrahemmet och tar det lugnt och försöker strukturera upp mina tankar och hemtentan, det gäller att komma igång har jag hört. Menmen, jag gör det nog imorgon eller nåt istället :D

Random pictures


Laisse-moi

Laisse-moi! Laisse moi tranquil!
Crois-moi, mon amour, j´ètais sincère en ce que j´ai dit.
Laisse-moi, je sais que je fais.
Je sais que tu meurt mais te demande encore,

laisse-moi!

Grundkänslor

Jag undra om svartsjuka är en social konstruktion baserad på vår kulturs sätt att se på förhållanden som monogama eller om det är en pre existerande känsla som finns oavsett kultur och syn på förhållanden.
Jag var ganska svartsjuk för några år sedan men nu ha det avtagit och jag känner inte alls svartsjuka på samma sätt som tidigare, det är skönt att slippa.

Jag funderar mycket kring om det finns några grundkänslor, på samma sätt som det finns grundfärger och att alla ytterligare känslor bara är en blandning av dessa olika grundkänslor. Och om det nu finns grundkänslor, är de då samma för alla organismer?

Jag har kommit fram till att behov som hunger, sömn och kyla egentligen inte är några känslor utan snarare behovssignaler från kroppen. Grundkänslor skulle kunna vara kärlek, hat och trygghet - eller kanske något annat.

Barn och kläder

Utanför mitt fönster ser jag ett litet barn som gå omkring i en tomteluva, jag undrar om det är barnet själv som valt att gå omking i den eller om det är föräldrarna som tycker att det är lite spexigt att sätta på sitt barn en tomteluva fastän det våras.
Jag kommer osökt att tänka på en sak min klasskompis berättade från tiden han var dagisfröken, då var det en liten kille på runt 4år som alltid gick omking i mysbyxor och pumps. Det var tydligen det snyggaste han visste och när det blev dags att ta fram utklädningslådan blev han alltid överlycklig eftersom där fanns en damväska som han var vansinnigt förtjust i. Sedan brukade han gå omkring och prata som en gammal dam med personalen och de andra barnen.
Jag tyckte att det lät underbart, mer sånt i det annars så likriktade Sverige.

Mat

Herregud va mätt jag är! Det blev hembakad pizza till middag och jag åt nog lite för mycket för nu känner jag mig som om jag håller på att explodera. lustigt att munnen inte blir mätt lika snabbt som magen.

Men gott var det iallafall!

Recept på en underbar pizza:

25g jäst
2,5 dl vatten ( 37,5 grader)
½tsk salt
½tsk honung
ca 6dl vetemjöl

Lös jästen i vattnet och ör i resten av ingredienserna.
låt degen jäsa i ca 1 timme.

Fyllning:

tomatpuré
krossade tomater
champinjoner
rödlök
riven ost
oregano

lägg på fyllningen och kör in pizzan i ugnen på 225 grader i ca 10-15min

Sommarångest

Jag tänkte egentligen baka bröd idag men sedan kom jag på att jag inte alls var sugen på varken bröd eller brödbak.
Men cola light och popcorn är också en gedigen middag.

Det enda vettiga jag gjort hittills är att söka ett extrajobb och promenera med Lucky.
Jag har lite ångest över hur sommaren kommer att te sig, skall jag plugga ( om jag kommer in på nån av kurserna jag sökt ) eller om jag skall jobba på posten eller någon annan stans.
Hyra oh mat måste ju på något vis betalas har jag hört.

Istället för att snöa in mig mer i den snåriga djungel som heter sommarångest så beställer jag en mascara från strawberrynet :)

Bodylotion

Sov i 12h inatt, jag tror att det behövdes då det varit en intensiv vecka och jag inte är den som står oberörd.
Lucky är snäll och sover med mig, en liten hundnos mot kinden kan göa så mycket gott.  Han kom nyss fram till mig och gav mig en puss, det skrattretande var att han luktade bodylotion ur munnen - han hade tydligen lyckats öppna min bodylotion och smakat lite på den.

Idag tänker jag inte göra någonting ansträngande alls.

Snö

Om man är en liten hundvalp är det väldigt busigt och roligt att skutta runt i snön och äta av den spännande!
Om man däremot är en 22årig tjej som hatar kyla är det inte riktigt lika spännande med snö i mitten av mars. Jag hatar snö och vara väldigt nöjd med den milda vinter vi ändå haft iår. Känns inte speciellt kul med blåst och massa äcklig snö, nästan tur att jag har hemtentavecka nu och inte behöver lämna lägenheten mer än för mat, nöje och hundpromenader. Hundpromenader blir det inte helle mycket av eftersom Lucky börjar fysa väldigt lätt när det är snö ute.
Jag tror tar och lägger mig under täcket och sover en stund.

Universum är ett monster

Fastslaget. Spikat. Bestämt. Beslutat.
Vi finns inte längre, nu är vi en och en och inte två. Jag har min hund och du har dina vänner, vi överlever skall du se.
Jag ville inte att det skulle bli såhär, hade jag fått välja hade jag valt att stanna - men man får inte alltid välja.
Alla trötta klichéeartade kommentarer far genom huvudet och bildar ett slags mönster, jag tänker säga saker jag lovat mig själv att aldrig säga men biter istället ihop och säger något lamt i stil med att jag kommer att sakna dig.
För det kommer jag att göra. Mycket.

Det var aldrig min mening att såra dig

universum är ett monster
men det har skonat dig och mig
och jag skall göra allt
för att få ditt liv
att verka lite bättre

Nu blir det inte så och jag vet inte vad jag skall säga mer än
förlåt




Gretas

Utekvällen på Gretas igår var fantastiskt rolig och klänningen blev en succé! Jag sög åt mig av fina komplimanger medans jag sippade på några cider och en och annan spritzer. Jag och Johan blev klädsamt berusade och dansade, pratade och hade allmänt roligt med idel bekanta som befann sig där.
Ingen riktig koll på vad klockan var när jag kom hem, men jag gissar på 4.30 eller liknande.

Idag kan man ju tro att jag varit seg och bara legat och sovit, men icke!
Efter en bakispizza tokstädade jag hela lägenheten och våttorkade tom golven! Jag har ingen aning om vad som flög i mig men gud så skönt med en ren fräsch lägenhet!
Jag känner iof mer och mer att jag vill flytta till något större och me eget ( ej studentbostad mao) men som bostadssituationen ser ut nu så känns det inte aktuellt.

Supermegatight

Jag har inte kunnat komma in på bloggen på hela dagen på grund av seg internetuppkoppling ( som enligt chalmers studentbostäder skulle varit fixat förra vecka.).
Nu har jag iallafall skickat Lucky på endagssemester till hindås där han garanterat kommer att bli lika bortskämd som en arabisk prins i ett harem. Min lilla pimppuppy.

Själv sitter jag och slappa lite innan allt stök med sminkning och hårfix drar igång. Ikväll är det utgång och eftersom det är premiäranvändandet av mitt nya röda supertighta ( jag får nästan klaustrofobi i det!) fodral så har jag redan tagit på mig det och går runt och beundrar det var gång jag passerar en spegel.

Baby

Detta vaknar jag upp till varje morgon:

Keep on trying

Hur kommer det sig att när man är som mest sugen på att gå ut så är de flesta ( om inte alla ) av ens vänner upptagna? Känns inte helt 100% roligt att sitta hemma och förfesta själv för att sedan gå ut och hoppas på att man möter någon man känner.
Tragiskt.
Men än har jag inte gett upp!

Kvällen

Jag tog ett glas vin med mamma och hennes arbetskamrater innan vi gick hem tillsammans. Väldigt mysigt att bara sitta och ta det lugnt med mamman och Lucky.
Gjorde iordning mig på 10 min och som tur var så funkade det med en snabbsminkning ( fördelen med att köra samma sminkning hela tiden).

Mamman

There is a hole in the world

Trötthet går att bota med tupplurar, jag gillar tupplurar. Jag känner mig sådär skönt dekadent idag som sover på dagen verkligen inte gör något vettigt alls. Allt som saknas nu är ett kallt glas vin och en trevlig orgie i mat.
Planerna på Jazzhuset grusade eftersom jag kom på att min mamma skulle komma hit vid tiotiden och således spendera natten här. Förfest med kompisar + mamma känns inte sådär helt klockrent ikväll. Jag får se ifall jag pallrar mig iväg till jazzhuset ändå, men det känns i nuläget tveksamt.
Outfit
Osminkad sanning

She looks like she don't care

Gårdagens look

X-idern var smaskig och fyllde sitt syfte och mig på ett charmerande sätt.
Idag rör sig tankana kring ifall det skall bli Jazzhuset ikväll eller om det skall bli en lugn hemmakväll med Lucky och hembakad pizza.
Eftersom jag inte har någon direkt mat hemma blir det nu en tur till supersushi och willys.


X-ider

Nyss hemkommen från veterinären känner jag att det är lite av en hunddag idag. Lucky hittade en lekkamrat i en pomerian vid namn Gucci och de sprang omkring och toklekte i veterinärens väntrum, kul att se att Lucky iallafall har lite sociala skills :)
Kloklippningen var aningen värre men nu är det iallafall gjort  och jag kan stryka det från min "Att göra-lista".

Hittade en ny X-ider på systemet idag, den skall tydligen ha smak av granatäpple och dessutom är det "no sugar added". Jag undrar alltid hur de menar med det, efter vad är det no sugar added. Alkohol är ju sockerarter som jäst så konceptet faller lite på sig självt.

Puppy

Då var det bestämt, kl 14.30 idag skall jag och Lucky gå till veterinären och få hans klor klippta. Eftersom det är helt omöjligt för mig att klippa dem på honom ( han skriker som om jag håller å att ta livet av honom ) så känner jag att det är värt de pengarna att få dem klippta hos veterinär.

En annan spännande sak angående Lucky är att han inte tycker om regn, det blir ytterst snabba promenader nä det regnar ute och när jag lyfter upp honom för att gå upp för trapporna så gnyr han och gosar in sig i min jacka.
Jag tror att han i hemlighet är 50% katt :D

Bitig valp

Herregud!
Lucky har varit skitjobbig och bitit mig mycket hårdare än vanligt i händerna idag, alldeles nyss blev han som galen och började morra när han bet mig i fingret. Kanske låte lite konstigt att jag låter honom småbita mig i händerna i vanliga fall men har man haft med en liten valp med kli i tänderna att göra så vet man att det inte riktigt går att få dem att inte nafsa alls. Det är ju en del av valpars lekbeteende att nafsas och "skojbitas" men när han bits så det gör ont är det en helt annan grej. Jag tog upp honom och höll honom stadigt i famnen tills han lugnade ner sig.
Men jag måste medge att idag inte har varit Luckys mest charmeande dag.
Skall bli väldigt skönt att få börja med valpkursen.

I follow the night

Okonstruktiv dag med känningar av feber och huvudvärk.
Men det var ganska väntat.
Nu är det iallafall mörkt ute och kan väl klassas som kväll, det är skönt. Kvällar är mer otvugna för mig än dagar.

I follow the night
can't stand the light

Double U-neck

Det känns konstigt i bröstkorgen, den kanske har krympt under natten - mycket som kan hända när man inte får en blund.
Jag har iallafall fått min double u-neck klänning fån american apparell idag med posten. Jag vet numera vad jag skall ta på mig när jag behöver en extra egoboost och vill vara säker på att få oanständiga förslag på krogen. Men den är snygg och jag känner mig sexig i den.


Lucky har börjat lyfta benet när han kissar samt småskvätta lite överallt när vi är ute. Känns som att han börjar bli vuxnare :) Men sedan förstör han allt genom att bete sig som en riktig liten busvalp när vi kommer in igen.


Lördagens ansiktlook;

Dr Cox; "
she was never boring."


Helvete

Det är en helvetesdag idag, mycket stora och jobbiga händelser som är väldigt svåra att undfly på ett tillfredställande sätt. Restuppgift på en gammal kurs och grus stora som berg i förhållandet.

Jag återkommer.

Att hålla distans

Vilken dag! Det är inte helt lätt att sitta och diskutera sexuella övergrepp mot barn utan att själv bli engagerad och bekymrad. Det jag känner kommer att bli svårast i mitt framtida yrkesliv är att hålla distanser mellan sitt privatliv och jobbet, att jobba med utsatta människor påverkar en som människa - mer än man ofta inser själv.

Efter en såpass tung skoldag kändes det fint med lite shopping! Jag köpte en praktisk och funktionell bh, den är hudfärgad och ganska ful men den sitter som ett smäck och passar till allt. Jag köpte även ett par svarta linnebyxor och två halternecktoppar, en svart och en röd.

Jag ä vansinnigt hungrig och det vattnas lite i munnen när jag tänker på sushin som står i kylen och bara väntar på att bli slukad.

Min arm är ganska ren nu

Det var meningen att jag skulle ta mig till skolan tidigt idag men på grund av vissa faktorer ( sömn och dåligt samvete över att lämna Lucky ensam så länge) så bestämde jag mig för att istället gå på eftermiddagen. N u har vi just varit ute och tagit en liten promenad och Lucky ligger så snällt i mitt knä och slickar mig på armen. Jag undrar om han tycker att jag smakar gott.

En annan väldigt skön sak är att jag idag får sålt mina gamla böcker till juridikkursen vilket betyder massa extra fina pengar att shoppa för :)
Jag tänker mig en långklänning alternativt Marilyn-klänningen jag kikade på förra veckan. Vi får se hur det ter sig :)


And the band played on

Jag är väldigt bra på att sova, en naturbegåvning kan man säga - men denna dag har överstigit det mesta i sovväg. Jag har varit lite smått bakfull och spenderat dagen i horisontalläge, ytterst tillfredställande.

Gårdagen var över förväntan och jag lyckades med konsten att ha jävligt kul och vara lagom full hela kvällen, det blev King's Head och sedan Sticky Fingers - soft vindrickande och allmänt dansande/hängande/snackande. Däremellan hann jag in en sväng på Kelly's och hälsade på Jessica och hennes pojkvän, han var inte så dryg som jag trodde att han skulle vara - eller så var jag tillräckligt berusad för att inte upptäcka det.

Kvällen avslutades med del 1 &2 av Dylan Morans show "Monster".

En suspekt sak är att jag har ett märke som av två små vampyrtänder på mitt ena bröst. Jag har ingen aning om hur de kommit dit och det har ändå gått hål på huden och grejer. Mystiskt och oroväckande. Kanske har jag en vampyhund, eller är det kanske Herr Nilsson som varit framme och sugit lite blod.

Mycket suspekt.


På väg ut

Jag är på väg ut i natten för att klubba för första gången på väldigt länge, skall bli spännande att se ifall jag fortfarande trivs. Sparkeling Chapell Hill är för övrigt jävligt gott att dricka - och billigt! Studentekonomiskt minst sagt.

Jag har spenderat lite tid med att se på Dylan Morans show "Monster" som jag rekommenderar ALLA att se. Cynism när den är som bäst.

På G

Nya bekantskaper visar sig ibland vara riktigt trevliga, så är fallet med D som jag fikade med idag, tidigare har vi mestadels setts på olika hemmafester osv. Jag hade med mig min lilla vargunge som gjorde succé som vanligt och jag vet inte hur många som kom fram och sa att han var gullig och fågade vilken ras det var.

Träffade på en gammal barndomskompis på stan, hon var hemma på besök över helgen och vi kom överens om att ses och förfesta hos mig för att sedan bege oss till Locus. Kan bli riktigt trevligt.

Vi får se vart kvällen tar mig.

Vargungen

Hurra för min fantastiske pojkvän som utan gnäll fixade en ny layout till yours truly. Hurra hurra hurra hurra!
Folkets jubel *woooooooooooo*

Ja, och sedan kan jag sluta vara barnslig och istället återigen beskriva hur min lilla vargunge berikar mitt liv, ett outtömligt ämne!
Numera sover vi länge om morgnarna, Lucky och jag, och jag vaknar av att han slickar mig lite förstrött på kinden eller munnen. Det första jag ser när jag slår upp ögonen är hans pigga lilla ansikte som tittar lite frågande på mig och ser ut att undra om det är dags att gå upp än. Är det inte dags att gå upp så gosar han in sig mellan min haka och mina bröst, där ligger han sedan som en liten boll och släpper ut små belåtna suckar innan han somnar. Det är en av de bästa och varmaste känslorna jag upplevt, att känna hur han slappnar av och somnar och sedan höra hans jämna andhämtning.
Finaste lilla hunden som finns.

Ibland när han vaknar till mitt i natten så kryper han nära intill mig och buffar lite på mig med nosen så att jag skall lägga armen om honom och beskydda honom från alla hemska monster i rummet. Min hund är en aning mörkrädd och vill hemskt gärna hålla tass när skymningen faller.





Fisk!

Det blev en tur till Feskekörka och en tonfiskfilé samt en bit svärdfisk inköptes. Tonfiskfiléen åt jag alldeles nyss tillsammans med lite grekiskt lantbröd, underbart gott!
Ikväll blir det svärdfisk och klyftpotatis för mig och Erik - Mums filibabba!

Ibland klär fantomen sig i vanliga kläder och går ut bland folk...

Den lilla vargungen :)

Dagens gåta

Dagens stora fråga lyder;
Skall det bli sushi eller grillad svärdfisk från lilla tavernan till middag idag?
Sushi är billigt och svärdfisk är dyrt, båda är goda...

Eller så rör vi om ordentligt i grytan och köper en bit svärdfisk och tillagar hemma.
Så många valmöjligheter.

Och Luckys klor är jättelånga och jag borde egentligen ta honom till veterinären och få dem klippta.

Risig

Allmänt risig i sinnet idag, ingenting passade när jag skulle shoppa, mina tänder känns ovana och massa andra små faktorer som gör att jag längtar efter en god natts sömn.

Och så saknar jag Erik.

Tandjävlarna

Nu är jag hemkommen från tandläkaren och jag är gymt nöjd med bettskenan och lite mindre nöjd med ifyllningen av framtanden. Anledningen till att jag inte är så nöjd över framtanden är att jag hade väldigt höga förhoppninga om att jag skulle få helt raka och jämna framtänder. Tyvärr så går det inte så bra att göra om hela alltet utan att sätta på porslinsfasader vilket betyder att jag fortfarande har sneda framtänder bara det att jag numera inte har en botslagen flisa i en av dem.
Jag har extrema komplex över mitt sneda leende, jag tycker att jag ser ut som en byfåne :(
Fast om jag har bettskenan i jämt så kan ju folk inte se min sneda tandrad :D


Förhållanden

Smärre förhållande- och känslokris avklarad. Jösses, varför måste förhållanden vara så knepiga? Hade det inte varit så mycket bättre om de bara sköttes naturligt utan att man behövde bry sig om att fundera över dem. Eller är det kanske själva funderandet som utgör grunden för ett "sunt" förhållande?

Jag blir iallafall inte klok på det.

Jag har mycket mer att skriva men min mentala utmattning är nära förestående och jag välje att sova istället.

Kortslutning

Det blir en slags kortslutning i mitt huvud när jag vet att jag måste gå upp tidigt på morgonen, istället för att ta till vara på de timmars sömn jag faktiskt kan få så blir jag uppstressad, somna senare än vanligt och vaknar sedan en gång i timman. Idag gick jag upp klockan 07.00 för att vara i skolan kl 08.00, det var fruktansvärt.

Feminismseminariet gick iallafall bra och jag kände det som att det fanns miljoner saker att säga som inte kom upp. Det känns som att det är ganska givet vad mina C& D uppsatser kommer att handla om - kvinnor!

Imorgon får jag återigen en vacker tandrad :D

Tvåsamheten som motsats till det sociala livet?

Jag sitter här med min lilla hund i knäet och undrar vad livet kan tänkas erbjuda mig härnäst. Det känns lite som att jag går omkring i klister och aldrig riktigt får någon fart i stegen. På många sätt känns det som att jag har stagnerat lite, fastnat i vardagens måsten utan att se det stora i det lilla och allt annat man tydligen skall göra för att vara lycklig på riktigt. Det är egentligen bullshit för att få människor att nöja sig med vardagen och inte söka sig till större äventyr.

Det är dessutom enormt trist att vara en del i en tvåsamhet, inte för att tvåsamheten i sig är dålig utan för att alla blir mer eller mindre tråkiga när de finner en stadig partner. Tvåsamhet är egentligen bara till sin absoluta fördel i ett socialt vacum - och hur ofta vill man egentligen leva i ett socialt vacum? Sedan kan man iof fråga sig vad som är bäst, att vara tråkig men älskad eller att vara rolig men ensam. Jaja, det finns väl inga absoluta sanningar här heller antar jag, säkerligen finns det människor som lyckas med att vara en del i en tvåsamhet och trots detta bibehålla sin sociala status och förmåga - jag säger bara att jag aldrig stött på någon av de människorna.

Hur det gick.

Tvättandet gick efter de första svårigheterna relativt friktionsfritt. Med relativt menar jag att jag inte blev utskälld av någon men att min kulörtvätt inte riktigt hann torka så att jag nu har tvätt hängandes i hela lägenheten. Det är nämligen som så att tvättpassen är 2 timmar långa och tid i tvättmaskin + torktumlare går på ungefär 2 ½h för att tvätten skall bli riktigt torr.

Jag hatar helt enkelt att tvätta.


Tvättproblematik

Så fick jag en impuls och bestämde mig för att idag var dagen då jag skulle ta itu med tvätthögen. Jag vet inte vad som triggade igång mitt tvättvansinne men vad det nu var så hatar jag det. Sagt och gjort så bokade jag maskin 1&2 mellan 14-16 idag. När jag kom dit visade det sig att maskin 2 inte fungerade varpå jag snabbt som attan skyfflade in tvätten i en annan maskin - som inte heller verkade fungera! Jag skyndade mig då att skyffla in tvätten i ytterligare en annan maskin som, tro det eller ej,  fungerade.
Nu sitter jag här och är toknojjig över att jag kanske tagit någon annans maskin och att jag kommer bli utskälld när jag om en timme kommer ner igen för att lägga in tvätten i torktumlaren.

Jag tänker att om man inte kommit efter 10min så kanske man inte kommer alls och tvättar? Hoppas det iallafall.

Och inte nog med tvättfiaskot så snöar det ute nu också, jävligt typiskt.
Fan

Frågorna

Hur kan det vara så jävla kallt fastän solen skiner som en glödlampa modell större? Och hur kan det komma sig att min lilla vovve som är så söt har de vassaste tänder man kan tänka sig? Behöver man vassa tänder om man är söt? Eftersom jag inte har vassa tände, betyder det att jag inte är söt då? Frågona är oändliga.


Juno

"Juno" är utan tvekan en av de roligaste filmerna som någonsin gjorts. Vill ni le och få den där mysiga känslan i hjärtetrakten utan att det böjar kännas klibbigt och plastigt så rekommendera jag er att se den. Jag har sett den tre gånger nu och kan bara konstatera att den växer för varje gång jag ser den.

"Your eggo is preggo mama bear."

"You're gonna pay for that pee-stick. Don't think it's yours just because you marked it with your urine."




Ovanligt

Det hände en ytterst ovanlig sak nyss.
Jag var ute och gick med Lucky när några små barn frågade om de fick klappa honom - och jag sa JA utan att ens tänka efter eller bli irriterad. Ha!

Valpkurs bokad

Nu har jag bokat in mig och Lucky på en valpkurs som börjar den 3 april, skall bli jätteroligt att komma igång med inlärningen på riktigt. Han har varit väldigt kelig sedan han kom hem igen, imorse låg vi och gosade jättelänge innan vi gick upp och ut.
På promenaden mötte vi en söt dvärgpudel som Lucky fick hälsa på, men den lille fegisen var jätterädd och gömde sig bara bakom mina ben :) han vågade nosa lite lite på den andra hunden innan han rusade bakom mina ben igen. Lilla sötnos!

Det är vår i luften idag och jag känner hur det riktigt spritter i mig av förväntan inför varmare väder, jag gillar inte kyla. Jag längtar efter att kunna sitta i slottskogen med några vänner och Lucky och bara vara.

Bilder


Min lilla bebis somnar med bitleksaken bredvid sig

Lucky har brottat ner Alex och hävdar bestämt att han inte får resa sig!

Ett inte helt ovanligt sovscenario

Hundväskan

Magont

Fyfan!
Precis när brödet var färdigt blev jag akut illamående och var tvungen att lägga mig i sängen för att jag hade så ont i magen :( inte speciellt roligt.
Efter att ha sovit två timmar vaknade jag av att telefonen ringde och pappa meddelade att han kommer förbi med Lucky vid 17.15.
Jag har just fått i mig några mackor och hoppas på att magen skall stabilisera sig snart.

Morning

Gårdagskvällen utvecklades till att bli mycket angenäm med vin, popcorn, godis, fabulöst umgänge och lite filmtittande. Väldigt otvunget och skönt tycker jag, precis vad jag behövde - det och en riktigt god natts sömn.
Efter diverse ångestladdade drömmar vaknade jag och började läsa ur "Varför går hon" - en kurslitteratursbok som handlar om kvinnor som brutit upp ur relationer präglade av våld. Jag känner bara mer och mer att detta är något jag kan tänka mig att arbeta med i framtiden.

Jag väntar på att brödet skall jäsa färdigt så att jag kan glufsa i mig nybakt bröd men tills dess får jag nöja mig med en kopp te och ett äpple - exotiskt värre.

Nu längtar jag extremt mycket efter min lilla vovve!

Kvällskvist

Nu är potatisgratängen i ugnen och jag är nyduschad och sminkad, jag känner mig fantastisk!
Snat är det dags att öppna det mousserande vinet och gå in i dimman, Jessica anländer om en timme ungefär och innan dess skall det hinnas ätas och mysas.

Jag saknar min lilla goshund.

Avklarat

Puh, nu har jag inhandlat följande;

Vin - Sparkeling Chapell Hill och Inca
Ingredienser till middagen - Potatisgratäng och nötfärsbiffar - mums!
Allmänna godsaker som är trevligt att ha hemma.

Jag köpte också en ny tvål som heter "Smultron& Sommarsol", bara namnet fick mig på fall.

Jag har också både sopat och dammsugit golven samt gjort rent i handfatet, fy fan va jag är duktig!
Städning har aldrig varit en av mina starkare sidor så när jag väl kommer mig för att städa tycker jag att jag förtjänar en hel massa beröm :)

Vad skall jag då göra under resten av dagen?
Jag tänkte att jag skulle promenera lite, men så småduggar det och blåser ute och jag känner inte alls för att promenera längre. Istället skall jag slänga mig i schäslongen och kika på Sex and the city.


Dörrknackning

Fan va skönt det är att få sova ut ordentligt på morgonen, tills man blir väckt av att det knackar på dörren dvs :S
Jag blir alltid skeptisk som tusan när någon knackar på min dörr och jag inte väntar besök, denna gången var inget undantag - speciellt eftersom jag just stigit upp ur sängen och var spritt språngande naken. 
Utanför dörren stod en man och en kvinna som jag aldrig sett förut, de gav mig en flyer och sa att det är dags för mig att finna mig själv och gud. Jag blev givetvis rädd och hummade fram något ohörbart innan de gick vidare till nästa dörr.
När jag stängt ( och låst) kollade jag på flyern, den visade en korsfäst Jesus med törnkronan rispande kring pannbenet samt ett mycket deprimerat uttryck i ansiktet - texten löd "Välkommen till Rikets sal".

Jag fnissade lite för mig själv och fann hela situationen, men framförallt flyern, väldigt komisk. Pigg PR för en ännu piggare sekt. Jag finner det spännande och intressant med religion av olika slag, men sällan innan frukost.

Jag är inte speciellt mycket för dörrknackande människor som kommer och stör mig i min pivata sfär, mitt hem är min borg och där vill jag bli lämnad ifred från påtryckningar.

RSS 2.0