Helgen

I helgen har..

*Lufsen vunnit VM i att kissa inne så många gånger som möjligt.
*Jag fått Daniel att börja titta på Buffy.
*Jag sett Cirkus Miramar och träffat massa gamla vänner från tiden i kollektivet.
*Jag ätit ofantligt mycket god mat.
*Jag köpt osis produkt "Dust it" och blivit helt förälskad i den.

Snart är det måndag igen och dags för en vecka av föreläsningar, träning och hundgöra. Men först skall jag och Daniel åka och äta mat med Daniels föräldrar.

Lilla Lufsen

Min minsta marödör här hemma är hiskeligt söt men ofantligt jobbig, det är en tröst att veta att valpbusigheten går över efter ett par månader och att han kommer att lära sig lite vett någon gång framöver. Eller rättare sagt; jag kommer lära honom. Väldigt segt att jag inte har någon hundvakt till på lördag då jag hade tänkt att se Cirkus miramar och Räfven spela på kajskjul 8, verkar inte som att det blir något av det nu eftersom jag inte kan lämna hundarna mer än några timmar. Lufsen har visserligen klarat sig alldeles utmärkt ensam hemma med Lucky i ca 3h två dagar i rad nu så jag skulle nog kunna smita iväg och iallafall få några timmars konsert och mingel. Vi får se hur det blir.

Känns dessutom konstigt att vara ledig nu på helgen, det är första gången på 6 veckor som jag är ledig hela helgen. Hurra för mig!.

Bita ihop

Jag biter väl ihop då och går och tränar 40 minuter på löpbandet. Men sedan tänker jag minsann titta på Juno och äta popcorn och dricka cola zero. Om jag ändå skall vara slut kan jag lika gärna vara helt slut.

Sådetså

Idag började skolan igen och jag har varit på kursintrot samt ätit sushi och socialiserat med Johanna L, så långt är allt frid och fröjd. Men med tanke på att jag inte sov speciellt mycket inatt och dessutom hade tänkt hinna träna idag r det kanske inte direkt upplyftande att Lucky och Lufsen vill leka och inte alls känner för att sova just nu. Jag intalar mig själv mantrat "det är fantastiskt att ha hundar" gång på gång men tyvärr släpper inte varesig tröttheten eller spänningarna i käkarna för det.

Frågan är om jag borde suck it up och gå och motionsträna lite iallafall eller om jag skall nöja mig med att ta en tur med hundarna och slappa fram tills läggdags. Jag kan faktiskt träna imorgon istället. Sådetså.

Reminder

Det är sjukt hur lätt man glömmer jobbiga saker, till exempel hur jobbigt det kan vara att ha en hundvalp som tycker att det är askul att kissa och bajsa inne. Ibland t.o.m i sängen. Det blir inte bättre nattsömn av att jag troratt han skall kissa i sängen så fort han reser sig under natten. Lucky känns som värsta lyxhunden eftersom han inte kissar eller bajsar inne, klarar av att vara själv, är väldigt kelig utan att bitas och sover i sängen utan att kissa i den.

Powernap

Trots en seg start har jag ändå fått gjort en hel del idag. Eller nja, det var kanske lite att ta i. Jag har handlat mat och diverse saker som behövdes här hemma samt en fin poloklänning och en storcardigan på ginatricot. Jag har dessutom  träningsvärk lite här och var i kroppen efter styrkeyogan igår.

Jag har dessutom tecknat nya försäkringar till Lucky och Lufsen, skönt ifall något nu skulle hända med älsklingarna.
Hundarna ligger och sover och jag tror minsann att jag skall följa deras exempel.

Puppylove

En natt av missförstånd, dålig timing, tårar och gråt tar ut sin rätt i gorm av en seg trötthet idag. Det är tur att jag har två fantastiska hundar som kryper upp hos mig och hälsar mig godmorgon sådär som bara de kan. Nu skall jag ta mig hem, lämna hundarna och sedan försöka mig på konststycket att åka in till stan och handla diverse behövligheter, typ en ny toalettsits.

Hundbilder

Lite suddig bild, men här kan man iaf se hur det ser ut när de busar!


Sedan somnar de sött tillsammans


Lufsen busar!



Fyllehund?

Lufsen försökte just kravla in i trådbacken där jag förvarar alkoholen, har jag måhända fått en liten fyllehund? De bråkar och busar med varandra och Lufsen hoppar upp mot Lucky och smäller ihop käkarna så att det låter riktigt otäckt ibland, jag skulle inte vilja få mina fingrar emellan de där valpkäkarna med sylvassa tänder. Det får jag ju iof ibland ändå eftersom Lufsen har en förkärlek för att bita mig i öronen, näsan, händerna och halsen. Hm.

Men Lucky busar tillbaka på storasyskonmanér och biter och nafsar efter Lufsens öron, tar leksakerna ifrån honom och hoppar upp i sängen dit Lufsen inte kan hoppa efter, hur mycket han än försöker.

Trött

Jag är helt vansinnigt trött och slut i kroppen, jag vill mest sova hela tiden och har lite molande och jobbig huvudvärk. Jag har iallafall hunnit träna och tagit några rundor med hundarna, iallafall något nyttigt som blivit gjort idag och det är ju bra eftersom jag misstänker att resten av dagen kommer att vara riktigt riktigt slapp. Lucky och Lufsen kommer bättre och bättre överens, just nu ligger de och sover bredvid varandra på mina ben, hur sött som helst!

Vovvarna

Inatt sov Lufsen i sängen med mig, Daniel och Lucky och det var helt fantastiskt ( när jag väl kunde koppla av och satte in öronpropparna för att bedöva Daniels och Lufsens snarkningar). Lufsen klarade att hålla sig från att kissa eller bajsa hela natten, något jag verkligen är jätteimponerad över, nu vet jag att det är lugnt att ha honom i sängen i fortsättningen också. En annan lustig sak var att Lufsen absolut ville sova bredvid mig, helst ovanpå eller riktigt riktigt tätt intill, det funkade inte med Daniel utan det skulle vara just jag. Lilla mammavalpen ;) Nu ligger de söta små hundarna och snusar sött i lägenheten efter en promenad + busstur till bästa sushistället.


Somna med favoritbollen i famnen :)


Minstingen sover sött



Värre än magsjuka

Saker som är jobbigare än magsjuka:

*  En närståendes sjukdom eller död

* Hajar

* Depression och panikångest

*  Att få underkänt i en kurs

*  Att vara olyckligt kär

*  Magkatarr, halsfluss och influensa SAMTIDIGT

Annars är det inte mycket som är värre än just magsjuka.

Förlamande trötthet

Det är en konstig dag med konstiga incidenter och förlamande trötthet. Mina vovvar är hos mamma och pappa under helgen eftersom jag jobbar 9-21 både lördag och söndag och inte kunde byta bort någon av dagarna :(
Jag saknar dem något vansinnigt, speciellt eftersom jag bara haft Lufsen i två dagar hos mig själv än så länge.

Men som sagt, förlamande trötthet som går ända in i själen.

Underbart

Allt går bra och jag njuter av varje sekund med de små valparna. Hade varit ännu bättre om jag inte kände mig lite illamående och förkyld också. Men det är sekundärt just nu!

Lufsens hemkomst

Nu har Lufsen kommit hem och han och Lucky bekantar sig med varandra för fullt. Bekantningen går mest ut på att Lucky visar sin dominans genom att jucka på Lufsen medans Lufsen biter efter Lucky i luften. Sedan springer Lufsen in under en pall där Lucky inte kommer åt honom.
De har dessutom hunnit med att sova lite i sängen tillsammans, något jag tolkar som ett bra tecken. På bilderna nedan kan man se hur Lufsen först sover under en kudde, sedan mellan en av de stora prydnadskuddarna och väggen och slutligen hur Lufsen ligger intryckt mot väggen och knappt syns medan Lucky tittar på honom och undrar när han ska vakna så att de kan leka igen :)




Klart!

Nu är det klart! Jag skall hämta hem lille Lufsen imorgon klockan 14. Jag är så pirrig, hoppas att jag kommer kunna sova inatt!

Snart presentkort

Jag har satt en bröddeg på jäsning, källsorterat och varit på en lång promenad med Lucky, såhär duktig kan jag vara ibland minsann. Jag har också arbetat på att få upp mina poäng på gratisbio och snart kan jag plocka ut ett presentkort på 500kr i valfri butik, jag tror det blir Åhléns eller H&M.

Jag tycker att alla skall klicka på länken nedan och bli medlemmar, det tar några veckor att samla på sig poäng, men det är väldigt kul när man kan plocka ut biocheckar och presentkort :)

Gratisbio

Somna om

Jag är bara väldigt trött idag, vill egentligen gå tillbaks till sängen och sova. Men jag skall ta mig i kragen och promenera med Lucky, kanske blir det en längre promenad ner till super sushi så att jag kan handla middag där. Man vet aldrig. Annars sitter jag som på nålar och väntar på mail eller telefonsamtal från uppfödaren, livrädd att jag blivit lurad och inte kommer att få någon valp. Ibland är det jobbigt att vara paranoid. Och så har jag missat min tvättid också. Kanske är det bäst att somna om ändå.

Funderingar

Nu när jag äntligen har några dagars ledighet försöker jag komma ikapp med mina vardagssysslor igen. Jag har tränat och städat golvet i lägenheten än så länge idag. Jag har dessutom hunnit aktivera Lucky och vi har tränat på lite nosarbete och lydnad, han är duktig på att sitta kvar när jag går iväg nu, även om jag går runt hörnet så han inte ser mig. Vi har givetvis ett tag kvar innan det sitter ordentligt, men det är alltid roligt att se att han gör framsteg.

Jag har funderat mycket på hur det kommer att bli nu med en ny liten valp i hushållet, hur jag än vänder och vrider på det kommer jag till samma slutsats; det kommer att bli en förändring. Men sedan är det upp till var och en att anpassa sig efter de ändrade förhållandena och göra det bästa av situationen. Visst var inte min plan från början att skaffa en 8 veckors valp nu, jag hade ju förberett mig på en något äldre valp som var rumsren och hade någorlunda grundlydnad. Men å andra sidan är det bra att jag får valpen nu när jag har hela valparbetet med Lucky såpass färskt samt kan lära av mina misstag och göra jobbet ännu bättre denna gången.

En 8 veckors valp betyder att jag kommer att få springa ut med honom var och varannan timma och att jag få ensamhetsträna honom innan jag kan lämna honom ensam i lägenheten. Samtidigt betyder en liten valp otroliga mängder gos och kel samt kommer att bjuda på många skratt när han och Lucky leker och busar.

All in all tror jag att det kommer att bli underbart!

Lufsen

Den nya lilla valpen är så gott som min och kommer på torsdag eller fredag då han är 8v. Det lutar nu åt att han får heta Lufsen :) Lucky tyckte jättemycket om honom och det var inga som helst problem mellan dem.



Spritter!

Ikväll skall jag och Lucky träffa de nya små hundvalparna och känna efter vilken som passar oss bäst. Jag är i eufori och skall hinna köpa lite nya saker för den fyrbenta tillökningen, måste ju få ett eget koppel och halsband samt matskål och leksaker. Spritt spritt!

Karma

Vilken lättnad när det börjar gå uppåt igen efter en seg vecka med förkylning och stress. Nu verkar allt ordna sig på bästa sätt och jag känner mig återigen väldigt nöjd med tillvaron. Igår åt jag och Daniel på johannebar, väldigt god mat för hyfsade priser. Mysigt att gå ut och äta lite ibland, lite guldkant skadar sällan :)
Efter det promenerade vi ner till almedal och en utflyttningsfest som visade sig bli en trevlig tillställning, jag är inte den som klagar på trevliga tillställningar. Även om den slutade lite abrupt.
Promenad hem till mig igen vid ett-tiden och sconesbakande mitt i natten, sedan fick jag äntligen krypa ner bredvid Daniel och sova gott och länge för första gången på ett bra tag.

Det är något speciellt med att vakna bredvid den man älskar och veta att man inte har bråttom någonstans. Nu började jag visserligen jobba klockan 15, men det kändes ändå ganska lugnt och sjönt. Framför allt för att Daniel är underbar.

Nu sitter jag på jobbet och har det bra, jag erbjöd mig just att jobba natten så att en kollega kunde gå hem och sova. Karmapoäng.

Om natten

Det händer dramatiska saker i min omgivning och jag dör om och om igen i mina drömmar om natten.

A jour

Humörmässig berg-och-dalbana denna veckan och idag är jag på bra humör om än fortfarande trött då det inte blev speciellt mycket sömn inatt heller. Jag får hoppas att journatten inatt iallafall erbjuder ett par timmars skönhetssömn, annars blir jag snart slående lik en zombie.
Mamma väckte mig och tyckte att det var en strålande idé att ses i stan för lite socialisation och sushi, och jag är ju inte den som är den när det gäller sushi!
I övrigt så saknar jag socialt liv och känner mig vansinnigt isolerad rent tidsmässigt, men det blir det minsann ändring på redan nästa vecka! Då skall jag äntligen storstäda och fixa lite nya möbler till min pyttelägenhet, kanske kan vara bra att ha någonstans att sitta och äta till exempel?

Utekväll, dagen efter

Den sista ölen är alltid en dum idé.

Surkärringar

Jag brukar låta Lucky gå lös när jag går på gräsmattor och andra ställen där det inte finns hundar eller andra människor i sikte, det tycker jag känns helt logiskt eftersom han tycker om att springa av sig och springa efter bollen. Vad jag inte förstår mig på är när det kommer ut tre äldre människor från ett hus och jag givetvis ropar på Lucky och säger till honom att stanna så att jag kan sätta på honom kopplet, Lucky stannar och väntar på mig och så långt är allt bra. Då börjar den äldre mannen att locka till sig Lucky och skall hälsa, vilket i sig är helt ok. Jag går fram och kopplar Lucky samtidigt som jag säger att jag har lite bråttom varpå en av damerna fräser "då borde du ju ha din jävla hund kopplad! Hundar skall inte springa lösa sådär!".

Jag blev paff och skrattade bara åt henne och sa att hon inte var riktigt klok om det var på det viset hon uppfattade situationen då det för mig var helt klart att det var mannens fel att Lucky ens gått fram till dem till att börja med. Lucky går aldrig fram till människor han inte känner om de inte lockar på honom och jag brukar heller inte ha honom lös när det är andra människor i närheten av respekt för de som är hundrädda osv. Men borde inte människor visa mig och min hund lite respekt också?

Chock

Daniels föräldrar var på besök och efter maten upptäcktes att Lucky hade tuggat i sig nästan ett helt paket tuggumin från Daniels mammas väska. I tuggummi finns xylitol som är väldigt giftigt för hundar och i värsta fall framkallas en insulinkoma och hunden dör. Lucky spydde nästan direkt efteråt men eftersom jag inte visste riktigt hur det verkade fick vi åka direkt till smådjursakuten ( som ligger ca 5min gångväg från daniels lägenhet), där sa de emellertid att det var lugnt eftersom han hade spytt och att vi skulle återkomma om han blev vinglig och slö.

Behöver jag säga att jag började gråta och blev livrädd när jag upptäckte att Lucky tuggat i sig massa tuggummin och när vi sedan kom hem märkte jag av klassiska chocksymptom. Alla som säger att hundar "bara är djur" vet inte vad de pratar om.
Nu verkar han må bättre och springer omkring och busar med sin nya fina boll.

Lucky






Beige/Buff

Om allt går som det skall så har jag snart en till liten hund. En amerikansk cockerspanielflicka som väger 5,5kg och är beige/buff i färgen. Hoppashoppas att Lucky går bra ihop med henne ( vilket jag absolut tror!).

Otippat

Nu har jag mailat annonsören till en liten amerikansk cockerspanielflicka på 5månader. Det är som en obeskrivlig längtan i mig efter en till hund, jag vill att Lucky skall få en kompis att leka med och jag vill själv ha en liten babyhund till :)

En jätterolig och konstig sak som hände i fredags var att vi sprang på en annan hundägare utanför ica hos Daniel, hennes hund var ganska lik Lucky och vi började prata om vilka raser det var i dem osv. Då visade det sig att de var från samma kull och att hon var Luckys syster!
otippat värre!

Puppylove

Det är konstigt med Lucky. Igår efter att han hade kräkts galla några gånger (3) blev han jättetrött och gick och la sig och sov ett tag. Efter det fick jag i honom lite mat och då blev han pigg och glad igen och ville leka och busa som vanligt. Nu imorse var det samma sak, han kräktes galla igen. Jag har kollat på lite olika hundforum och antagligen rör det sig om att han har en sur mage som blir extra känslig när han inte har ätit på länge. Det jag kan göra är att ge honom flera mindre mål mat om dagen och försöka att få i honom lite kex eller liknande innan sängdags.

Min stackars lilla vovve, nu ligger han och sover i mitt knä och är sötast i världen ( som vanligt ). Jag är så glad att han är min, han skänker mig så oerhört mycket glädje.

Bluest eyes in texas

Vissa kvällar verkar det inte finnas något annat att göra än att titta ut i mörkret och hoppas att det går över.

Sjuk hund

Lucky verkar vara sjuk :(
Han är inte speciellt pigg på att äta och har kräkts galla några gånger. Just nu ligger han på mina skor och sover, jag är lite orolig och hoppas att det går över snabbt och inte är något allvarligt.

It's a beautiful day

Äntligen en dag ledigt! Jag har hittills spenderat den med att sova länge, promenerat lite med Lucky och handlat lyxfrukost bestående av gott bröd, körsbärstomater, cola, getost, ruccola och mörk choklad. Det kunde varit värre :)

Lilla vargens hemkomst

Nu kom den lilla hunden ( Lucky) hem till mig igen efter att ha varit hos mamma och pappa i en dryg vecka, det är helt makalöst hur mycket jag älskar honom. Hela kroppen blev helt varm när jag såg honom pressa nosen mot vindrutan i bilen innan jag öppnade dörren och blev överöst med pussar och ivrigt hundkläng. Han är den finaste hunden som finns, för han är ju min!
Så liten och så mjuk, min lilla varg :)


En lite äldre bild på den sötaste hundvalpen :)

Porr

Jag har snöat in på fakta kring porrbranchen och vad som egentligen kännetecknar densamma. Jag läser just nu en fantastisk liten bok som heter "Sanningar om lögner och fördommar i porrdebatten" och det är en bok jag tycker att alla skall läsa och fundera lite över innan de ger iväg moralkakor och "vet-bättre-attityd" åt alla håll.

Anledningen till att jag blev intresserad av att ta reda på mer om just pornografi är att jag kom på mig själv med att ha väldigt lösa antaganden och ogillanden mot något jag faktiskt inte hade någon större inblick i. Jag jobbar fortfarande med att reda ut  VARFÖR jag inte är förtjust i eller blir upphetsad av porr i allmänhet.

Men jag har iallafall förstått att porrmotståndet grundar sig i moralpanik och bristande argumentation utan någon direkt forskning bakom argumenten. Det tycker jag är synd, synd för att det blir ett forum för tyckande och normalisering av sexualiteten istället för en debatt om hur villkoren skall förbättras, hur det skulle kunna produceras mer porr som riktar sig till kvinnor ( den mesta porren produceras idag av och för heterosexuella män).

Istället för debatt blir det hysh-hysh och prat som leder till tänkandet om "den goda-" och "den onda" sexualiteten. Där den goda sexualiteten symboliseras av kärlek och tvåsamhet mellan en kvinna och en man - helst gifta, allt som rör sig i marginaliseringens gränsland blir till den onda och dåliga sexualiteten. Kanske är det dags att tänka ett varv till och fundera över varför vi inte ser sexualitetens mångfald med tusentals böjelser ( nej, jag menar inte att det skulle vara ok med någon form av tvång eller barnporr!) som något naturligt och berikande istället för något skrämmande och dåligt.

Ny vovve?

Natt på jobbet nu och alla de boende har redan gått och lagt sig, jag förstår dem mycket väl eftersom det är svårt att vara pigg i den här värmen.
Jag funderar på att skaffa mig en till liten hund som kan hålla Lucky sällskap och igår såg jag en helt perfekt liten vovve på blocket, jag har mailat och frågat lite frågor om hunden ifråga, temperament, vaktinstinkter, grundlydnad osv. Vi får se hur det går med det, hittills har jag inte fått något svar.

RSS 2.0