Porr

Jag har snöat in på fakta kring porrbranchen och vad som egentligen kännetecknar densamma. Jag läser just nu en fantastisk liten bok som heter "Sanningar om lögner och fördommar i porrdebatten" och det är en bok jag tycker att alla skall läsa och fundera lite över innan de ger iväg moralkakor och "vet-bättre-attityd" åt alla håll.

Anledningen till att jag blev intresserad av att ta reda på mer om just pornografi är att jag kom på mig själv med att ha väldigt lösa antaganden och ogillanden mot något jag faktiskt inte hade någon större inblick i. Jag jobbar fortfarande med att reda ut  VARFÖR jag inte är förtjust i eller blir upphetsad av porr i allmänhet.

Men jag har iallafall förstått att porrmotståndet grundar sig i moralpanik och bristande argumentation utan någon direkt forskning bakom argumenten. Det tycker jag är synd, synd för att det blir ett forum för tyckande och normalisering av sexualiteten istället för en debatt om hur villkoren skall förbättras, hur det skulle kunna produceras mer porr som riktar sig till kvinnor ( den mesta porren produceras idag av och för heterosexuella män).

Istället för debatt blir det hysh-hysh och prat som leder till tänkandet om "den goda-" och "den onda" sexualiteten. Där den goda sexualiteten symboliseras av kärlek och tvåsamhet mellan en kvinna och en man - helst gifta, allt som rör sig i marginaliseringens gränsland blir till den onda och dåliga sexualiteten. Kanske är det dags att tänka ett varv till och fundera över varför vi inte ser sexualitetens mångfald med tusentals böjelser ( nej, jag menar inte att det skulle vara ok med någon form av tvång eller barnporr!) som något naturligt och berikande istället för något skrämmande och dåligt.

Kommentarer
Postat av: Johanna L

Rekommenderar filmen "Nine songs" om du vill se sexigt och sensuellt som känns riktat till både man och kvinna. Kom ut på bio som vanlig spelfilm, men efter mkt debatt - fortfarande ngt av en het potatis. Bra musik, massa sex, men ingen av de vanliga porrklichéerna! :) Jag gillar den!

2008-08-03 @ 22:19:49
URL: http://johannalarsson384.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0