Vågskål

På det positiva planet;
Tentan är inlämnad
Mina hundar är sötast i världen, de är dessutom inte speciellt förtjusta i att gå promenader i regnet vilket medför att det blir väldigt korta promenader idag - passar mig utmärkt.
Jag har köpt ett par röda skinnhandskar i bilkörarmodell med knäppning vid handleden och en ny snygg väska.
Jag har massa sushi framför mig som väntar på att bli uppäten.

På det negativa planet;
Mitt visakort har blivit avmagnetiserat och jag kan inte ta ut pengar i uttagsautomater längre utan är förpassad till att ta ut pengar över beloppet när jag handlar andra saker i diverse affärer. Segt.
Jag är trött.
Jag behöver färga utväxten i håret.
Toalettpappret är nästan slut och jag har ingen ork att gå och handla nytt.
Värmen är inte påsatt än så elementen är kalla.

Vill vara hemma

Hur fan kan det komma sig att jag alltid är så jävla trött? Jag sover inte för lite ( eller så sover jag för lite i förhållande till mitt extrema sömnbehov..) och jag tycker man borde kunna klara sig och vara någorlunda pigg på mindre än 11-12h sömn per dygn.

Nu skall jag iväg och skriva ut tentan på nåt jävla ställe eftersom det inte löste sig med utskriften av den igår. Får hoppas att det går smärtfritt och inte är så mycket kö. Egentligen vill jag bara vara hemma och mysa med mina hundar idag, men är det obligatoriskt så är det.

Jordgolv

Med två hundar i hemmet känns det nästan som att jag har jordgolv, det blir aldrig riktigt rent.

Trött

Veterinärbesöket gick bra och Lufsen var så duktig så, sköterskorna var överförtjusta i min lille Lufs och ville knappt släppa iväg oss hem. Vi fick med oss en massa hundmat hem också så har jag så det borde räcka ett bra tag framöver. Annars är jag väldigt trött av någon underlig anlening och känner redan för att gå och lägga mig, jag skall tvinga mig att vara uppe till tiotiden iallafall, sedan blir det nog sängdags iallafall.

C'est la vie

Vilken fantastisk helg! Lördagens förfest med tillhörande utgång var magnifik och det var en rolig överraskning att Helena hängde med ut, mycket mer sådant tycker jag.
Gårdagen spenderades med Daniels släkt och en rungande god gulasch, vi åt tills vi var i det stadiet att vi hade kunnat rulla hem på våra överfulla magar.

Eftersom jag varit hundfri sedan i onsdags kändes det underbart att få hem de små vovvarna igen igår. Lufsen hade blivit märkbart större och jag har mina aningar om att det kommer att bli en riktig best av honom så småningom ;) Idag kommer han nog inte att vara så kaxig dock, vi skall nämligen strax till veterinären för 12-veckors vaccinationen.

Gourmand

Lilla tavernan var som vanligt helt fantastisk och maten höll lika hög klass som den brukar. Jag och Daniel tumlade ut från restaurangen både mätta och belåtna. En trevlig kväll som avslutades med väldigt tidig sänggång och sömn i närmre 12h, inte illa.
Idag är det dags för lite förfest och utgång och just för tillfället håller jag på med en smaskig middag bestående av köttbullar med fetaost, lök och timjan till det stekta champinjoner, grönpepparsås och hemlagat potatismos. Mums!

Summarum

Gårdagens utgång var underbart trevlig och idag har jag hunnit med lite shopping och slappat lite. Snart är det dags för lilla tavernan med Daniel :)




Och nedan kommer bilder på dagens inköp, latextights och mc-inspirerade boots



Brilliant disguise

Ibland känns det som att jag bär en förklädnad och har glömt vem jag är bakom ljuset.
When you look at me
you better look hard and look twice,
is that me baby -
or just a brilliant disguise.

Cuba libre

Det blev ingen vinterjacka, fanns ingen jag riktigt föll för och då kan det lika gärna vara. Väl hemkommen kände jag mig en aning sugen på fest och nu verkar det som att det blir jazzhuset eller något 2:a långgatanhak med jessica. Lovely är bara förnamnet. Rom och Cola är efternamnet :)

Hurra!

Nu är hela tentan färdig och jag jublar inombords eftersom jag känner mig riktigt jävla grym. Go me! För att fira min duktighet kommer jag att åka in en sväng till stan och kika efter en fin vinterkappa, helst i klockad modell och röd. Vi får se vad det blir!

Freetime

Min bror Alex var just här och hämtade hundarna så att jag skall få lite studiero är det tänkt. Det är verkligen ett heltidsarbete att ta hand om två valpar som båda är under ett år gamla. Skall bli skönt med lite freetime, för freetime blir det eftersom jag nu bara har en fråga kvar att svara på och den frågan hade jag tänkt skriva imorgon. Efter det är det lugnt och skönt fram tills onsdag då nästa kurs börjar.

Grattis Lufsen

Fråga tre avklarad och jag ser ljuset i denna synnerligen korta tunnel. Det känns aningen för lätt och jag börjar misstänka att jag har missuppfattat allting och kommer få underkänt. Idag fyller Lufsen tre månader och just nu firar han med att gnaga i sig ett hundben :)
På nätterna numera ligger de små hundarna tätt tillsammans och sover, det är makalöst guligt att se hur Lufsen kommer och gosar in sig hos Lucky när det är läggdags. Mina små älsklingar!

God natt

Nu är även den andra tentafrågan avklarad och sparad. Good for me. Hundarna är rastade och tänderna borstade, snart är det dags att krypa till sängs och sova alldeles själv i den stora sängen för första gången på två veckor. Jag tycker jag skött dagen exemplariskt och är mycket nöjd med mig själv. God natt.

Bored now

Nu har jag så lite att göra så att jag seriöst fundarar på att sätta mig och börja på den andra tentafrågan, trots att det egentligen är morgondagens jobb.

Mat

Första tentafrågan är avklarad och middagen står och gosar till sig i ugnen. Det blir ugnsbakad lax, klyftpotatis, yoghurt&vitlökssås, kokta rödbetor och sallad. Mums!

Hell to the yeah!

Hemtentan är underbart utformad och jag har redan börjat sätta tänderna i den. Jag känner mig helt salig och upprymd över att få snöa in mig på olika teorier och analyser kring dessa frågor nu. Detta kommer att bli en fantastisk vecka ( och nej, jag skojar inte).

Jag har inhandlat en hel massa mat för att slippa göra det de närmaste dagarna så nu är det bara att fokusera och köra på!

In the dark

Jag kommer aldrig bli yngre än jag är just nu.
Jag jobbar på harmonin, men ikväll är den tyvärr inte närvarande trots idoga försök med doftljus och mindnumbing spel på datorn såsom pet connect och pinball.

Jag är rädd för att bli tråkig, rädd för slentrianen som uppstår när jag känner varenda detalj av mitt liv och vet exakt hur morgondagen kommer att te sig. Det är hösten och mörkret som spökar i min hjärna, jag vet så väl om det men kan inte släppa hjärnspökena som kilar omkring som små tomtar på loftet. Ibland undrar jag om jag någonsin blir riktigt nöjd.

Istället för insomnia

Tentaångest, åh tentaångest.
Magkatarren härjar fritt i magmunstrakten medans ett diffust illamående har smugit sig in i resterande lemmar. Jag är taggad och sugen på att få sätta igång men just nu känns det bara som ett evighetslångt tidsflöde innan jag får tentan och framförallt innan jag lämnar in den. Det kommer att gå väl intalar jag mig med ett visst övermod.

When do we rest?

Redovisningen i skolan idag gick bra och jag fick mig lite social tid med Johanna och Helena efteråt då vi avnjöt en måltid på super sushi. Jag arbetar på att bli en mer harmonisk människa och i det arbetet försöker jag att kväva min ibland smått neurotiska sida, jag intalar mig själv att det kommer att bli bättre när min isolationsperiod är över och halsmandlarna är puts väck.

Kanske hyser jag lite väl stor tilltro till mitt somatiska tillfrisknande och vilken effekt det kommer att ha på mitt psyke och livskvalitet, kanske inte. Jag jobbar iallafall på det.

Björnmamma

Jag kan inte känna något mer än motvilja mot människor som inte tycker om mina hundar. Instinktivt undrar jag vad det är för fel på dem. Mina barn har päls och fyra ben.

Panta rei

Förkyld och bakfull har jag endast varit vaken 2 timmar idag, det är ganska starkt jobbat. Hemtentan närmar sig med stormsteg och jag kan bara hoppas att det blir en någorlunda smärtfri vecka av hemtentaångest. Hundarna är underbara och har mjukast päls i världen, det kan man behöva ibland. Minsta lilla sak blir ett hinder i min väg nu eftersom förkylningströttheten är förlamande, jag skall besöka apoteket och inhandla nässpray och alvedon för att hålla fortet någotlunda flytande en vecka till. Panta rei.

Röda läppar

För det sista av presentkortspengarna på åhléns köpte jag ett läppglans/läppstift som sitter som berget och inte färgar av sig om man pussas från maybelline. En röd nyans blev det såklart, som alltid. Rött läppstift är för mig vad religion är för andra.

Pretty cold for late september

Det går upp och ner, precis som det var under hela våren när jag hade bihåleinflammation som aldrig gick över. Ena dagen kan jag vara hyfsat pigg och nästa dag har jag feberkänningar igen.

Igår mådde jag aningens bättre och bestämde mig för att gå på dejt med Daniel på ett café på kvällen, vem säger att man måste sluta dejta varandra bara för att man blir ihop ;) Det var väldigt mysigt och vi satt och pratade om allt möjligt, jag blev pirrig när jag tittade på honom och rodnade lite. Lite nykärt sådär.

En trist sak är att Lufsen klämde sin ena tass igår och har varit lite hängig sedan dess. Han stödjer på den och det verkar inte som något är brutet men han är lite hängigare än vanligt tycker jag. Antagligen är det en stukning eller något liknande, blir det värre får jag gå till veterinären med honom. Lucky var så söt igår när Lufsen låg på sin kudde och var kinkig - då kom Lucky fram till honom och la sin favoritboll ( som han ALDRIG låter Lufsen leka med annars!) bredvid honom och puffade in den mot Lufsens nos. Sedan somnade de små hundarna tätt tillsammans och sov så hela natten.

Tetime

Det har verkligen blivit sjukt kallt ute nu, jag var nyss ute med hundarna och höll på att frysa näsan av mig. Jag har fått vrida upp elementen på max från att ha haft dem avslagna i några månader eftersom det var helt vansinnigt kallt inatt, t.o.m Daniel klagade på att det var kyligt, trots att han är en av de varmaste människorna som finns.

Men en positiv sak med kylan är att jag återigen kan sörpla i mig massa te :) Jag kan inte dricka te om det inte är kallt ute nämligen.

Bilder


Ibland orkar jag sminka mig och gå ut. Sedan spenderar jag resten av veckan med att vara sjuk.







Vovvarna

Ingen mer träning

Eftersom jag tydligen har en kronisk bakteriell infektion i kroppen pga mina vidriga halsmandlar så kan jag inte träna mer just nu. Väldigt segt eftersom jag just kommit igång ordentligt och verkligen gillar det. Men istället får jag frysa mitt gymkort tills jag opererat bort halsmandlarna och återhämtat mig från operationen.

Inproduktivitet

Vansinnigt inproduktiv dag med en stygg förkylning. Om det hjälper att sova borde jag vara frisk vid det här laget så mycket som jag har sovit det senaste dygnet. Annat än det har jag bara hängt i soffan, ätit och blivit omhändertagen av Daniel.

Förkyld igen

Jag är dessutom asförkyld och har känningar av bihåleinflammation. Ingen träning på ett tag för mig nu, iaf tills jag känner mig frisk igen. En ytligt bekant dog för en månad sedan i hjärtsäcksinflammation och hjärtmuskelinflammation - man får dem ofta samtidigt och de kan komma av att man tränar när man är förkyld, har halsont eller feber. Hypokondrikern i mig vill INTE veta av något sådant!

Planerna för helgen är allt annat än glamourösa. Jag tänker mig att pyssla lite med hundarna ( som om det skulle kunna undvikas...) gosa med Daniel och sova bort sjukheten.

Paradoxalt nog gillar jag kvällarna och mörkret nu på hösten, trots att det är just själva mörkret som gör mig lite down i humöret. Kvällarna blir mysigare, det går att tända massa ljus och bara kura in sig i en filt och slösurfa eller se på nån tv-serie.

Efter nattens bränder

Nej, det är verkligen inte enbart en dans på rosor med två hundar. Det är ofta kiss lite överallt och även en del bajs som man måste plocka undan snabbt som attan så att inte den minsta valpen börjat äta på det. Det är verkligen asjobbigt när Lufsen får för sig att kissa i sängen precis innan jag skall släcka och somna och istället får jag byta lakan. Att ha hundarna i sängen under valpperioden framstår mer och mer som en vansinnigt dum idé och nu blir det till att skaffa en ordentlig sovplats till dem som de kan sova i om natten utan att störa mig. Jag har förbannat dem större delen av natten och nu när jag är klarvaken kan jag ändå inte låta bli att tokälska dem, trots att jag måste tvätta allt i hela lägenheten ( överdraget till soffan, prydnadskuddarna, lakan mm.).

Nu förtjänar jag verkligen att gå och äta sushi!

Vovvarna

Nu har jag just suttit och pyslat lite med pälsvård av hundarna. luckys päls sköter sig väldigt bra utan att jag behöver lägga mig i och fixa så mycket mer n att bada honom och kamma pälsen lite då och då. Lufsen däremot kommer att få väldigt tät päls med mycket underull och då gäller det att redan från början vänja honom vid att bli badad, borstad och kammad. Jag klippte även av lite päls precis nedanför hörselgången eftersom den har en tendens att bli smutsig och småtovig ganska lätt. Bra att det kommer åt mer luft också så att han inte får massa svampinfektioner eller öroninfektioner i örat.

Mysigt är det iallafall att sitta och pilla och fixa lite med hundarna. De har otroligt olika personligheter och det är roligt att studera dem när de leker och busar. Ibland ser de rent av livsfarliga ut när de blottar tänderna och hugger mot varandra, men eftersom det bara är på lek känns det ganska ok ändå :)

Höst

Nu har det blivit höst på riktigt och det går inte längre att säga att det bara är ett tillfälligt lågtryck. Det har blivit märkbart mörkare på kvällen och jag har som vanligt blivit tröttare och en aning mer dov i humöret. Lägenheten är i fint skick nu med nya gardiner, ommöblering och ett nytt barbord med tillhörande pallar. Kanske är det dumt att trivas för bra i sin lägenhet, slutar med att man inte vill gå utanför dörren.

Jag måste skaffa innetofflor tror jag bestämt, det är så jävla smutsigt på golvet trots att jag svabbar det varannan dag. Hundar är smutsigare än man tror.

Punchline

Jag tycker det är lite synd att det bara är Lufsen som får uppmärksamhet och superlativ av förbipasserande när vi är ute. Lucky är ju också helt formidabelt vacker, men folk har väl en tendens att tycka bättre om de valpigare valparna. Jag känner för att säga något i stil med;
"Visst är han underbart gullig, men han äter faktiskt bajs".

Halsmandlarna skall väck!

Idag var jag på öron-näsa-hals-mottagningen och fick mina halsmandlar undersökta. De skall tas bort inom tre månader, nu vet jag vad jag har att förbereda mig på. Det kommer med största sannolikhet att vara ett helvete efter operationen men på det stora hela kommer jag förhoppningsvis att bli friskare och slippa dessa oändliga förkylningar och halsinfektioner.

3 månader

Festmåltiderna har avlöst varandra med start i lördags när det var kräftskiva hemma his mamma och pappa i hindås. Hela familjen inklusive partners var samlade och kvällen kan närmast beskrivas som fantastisk. Söndagen var lugn och Daniel hjälpte mig att skruva ihop mitt bord med tillhörande pallar, mycket trevligt att ha en pojkvän som tycker att det är okej att skruva ihop ikeagrejer medans man själv tar sig en powernap.

Gårdagen bjöd på mysig hemmakväll med fint kött, potatis i persiljesmör, rödvinssås och sallad och idag bär det av till Thörströms! Jag har tjuvkikat lite på menyn och det verkar inte dåligt direkt. Varför detta endlösa frossande kanske man kan undra och ja, det är såpass enkelt att det handlar om firandet av 3-månadersdag av Daniels och mitt förhållande. Så vi låter oss väl smaka och njuter av att ha varandra

Tur

Efter att ha jobbat 14,5h är hjärnan av bly och kroppen som gele. Tur att det finns kinapuffar och cola zero. Och en älskling.

Dagens tips

Jag har ändrat om lite igen, eller snarare lagt till :) Jag letade och letade efter ett par ljusgröna gardiner, vanliga ljusgröna gardiner kan väl inte vara så svårt att hitta tänkte jag. Det var svårt och när jag tillslut tittat igenom de flesta sortiment både två och tre gånger beslutade jag mig för att kika lite på nåt fint lakanset istället. Och där låg de, mina fina nya ljusgröna gardiner. Fast det stod inte "gardiner" på etiketten, det stod "underlakan" men det spelade ju ingen roll när de var skitsnygga och visade sig passa alldeles utmärkt som gardiner. Så dagens tips är att köpa underlakan och använda som gardiner, bra och delvis billigare.

Indeed

Jag vaknade med ett ryck av väckarklockan som sa att det var dags att gå upp och kila till Pilatesen. Jag struntade i uppmaningen från den mobila väckningen och somnade istället om i ytterligare två timmar. Mycket välbehövligt och skönt. Men tränat har jag gjort iallafall, samtidigt som jag läste lite ur "De galnas hus" som är en del av kursen jag går just nu. En tvätt har jag också hunnit slänga in, very good indeed.

Från tillfällig lösning till boende

Jag har möblerat om i lägenheten, jag är inte helt säker på att jag tycker att det blev bättre. Men det är ju iallafall en förändring. Alltid något. Bara gardiner, matbord, stolar, bokhyllor samt någon form av förvaring kvar att fixa. Det intressanta är att jag bott här i snart 1½år utan att fixa till det så att det känns som hemma på riktigt.

Lista

Jag har insett att min senaste kyss var imorse och ganska snabb eftersom Daniel hade bråttom till bussen.
Jag lyssnar på hundarna som sover.
Jag pratar ibland jättemycket och ibland inte alls. Beror på humör och sällskap.
Jag tycker om potatis, mina hundar, min familj, Daniel, mina vänner, sova, läsa osv.
Mina bästa vänner är underbara.
Min första riktiga kyss var i tvåan eller trean bakom gympasalen och minst 10 andra barn stod omkring och hejjade på oss.
Jag avskyr när människor är elaka eller sårar någon med flit. Och när någon är elak mot ett djur.
Jag kommer aldrig bli yngre.
Sist jag grät var antagligen några tårar i helgen när jag tänkte på en hundvalpsängel.
När jag vaknar på morgonen går jag direkt ut med hundarna.
Innan jag går och lägger mig gosar jag in mig ordentligt i sängen och släcker lampan.
Just nu tänker jag på Daniel och på hur jag kan fixa om i lägenheten.
Bebisar är pyttesmå och lite läskiga.
Idag har jag städat och fixat massa i lägenheten.
Imorgon ska jag tvätta och läsa kurslitteratur.
Jag vill verkligen fortsätta vara lycklig samt bli rik.

Cleaning

Jag insåg att det blir mycket lättare att städa om man har ordentliga städsaker och därför åkte jag till claes ohlsson och shoppade loss bland städartiklarna. Jag passade även på att fylla på lagret av målerigrejer och tänkte att det kanske skulle vara fint med lite egenmålade tavlor på väggen. På åhléns köpte jag massa vit vaxduk som jag häftade upp med häftstift under min diskbänk så att det nu bildar ett skynke som döljer den oerhört fula trådbacken. Fint fint.

Sova



Det är underbart att sova.

Duktig

Jag har varit en duktig flicka och betalat min restskatt samt varit och tränat. Duktigtduktigt. Något måste ju agera motpol för min ovilja att gå upp på morgnarna och gå på mina föreläsningar. Men jag läser ikapp och hamnar inte efter den här gången heller. Tror jag.

Inatt jag drömde..

Jag drömde att min hårbotten var alldeles sårig och att jag tappat håret i mitten av huvudet, ungefär som en flint. Usch. Nu skall jag masa mig iväg till gymmet, förvånansvärt hur jag kan vara tokigt peppad på att gå och träna på kvällen men när det sedan är dags sagen efter så försvinner den där viljan till att träna.

RSS 2.0