Newsflash

Det gör förbannat ont att göra en brasiliansk vaxning.

Luftslott

Det är så tomt hemma utan varesig bushund eller pojkvän, men jag får försöka att njuta av den tillfälliga tystnaden och fokusera på jobb och träning istället. Jag får iallafall sova ostört utan att någon ( Lucky) lägger sig mitt i sängen och tar upp onödigt mycket plats eller (Daniel) tar allt täcke.

En sak jag har funderat på är skillnaden i bräcklighet mellan sandslott och luftslott, vilket är lättast att förstöra? För övrigt har jag kommit fram till att för att bygga luftslott behöver man såklart luft och den måste man ju ta någonstansifrån  och resultatet av att man byggt luftslott blir således att det uppstår luftgropar.

Tvätt

Det är ett gissel att sova i den här värmen!

Nu har jag iallafall äntligen börjat tvätta, vilket är ett smärre mirakel eftersom jag hatar att tvätta och dessutom avskyr tvättstugan här i byggnaden.
Alltid lika spännande att se vilka övriga kläder man har som man hunnit glömma bort för att de legat i tvättkorgen :)

Iallafall

Det slutade med att jag tränade iallafall, fast inte yoga utan intervallträning på löpbandet. Det var vansinnigt skönt och kändes inte alls speciellt jobbigt. Framförallt kändes det skönt att få släppa på lite spänningar och slippa tänka på nåt mer än att springa/powerwalka. Jag förstår att folk blir beroende av att träna, endorfinkickarna är inte dåliga direkt!

Jag hade ju tänkt träna imorgon också, men jag tar en halvlugn promenad på 40min innan jobbet börjar istället tror jag.

Träna eller inte träna?

Jag sitter här och är trött och småsvettig i den kvava värmen, ingen hit direkt kan jag meddela. Jag funderar på om jag skall gå på yogan kl 20 eller om jag skall ta en träningsfri dag idag eftersom jag tränade både söndag och måndag. Det blir lätt att jag blir lite för entusiastisk och vill gå på allt på samma gång, kanske bättre att ta det lugnt i början så att jag inte tröttnar efter en månad :) Jag har ju ändå tänkt träna imorgon innan jobbet, det får räcka!

Jag tycker inte om när det är såhär varmt och kvavt, jag blir genomsvettig av minsta ansträgning och huvudvärken ligger och lurar innanför pannbenet.

Ullared

Idag bar det av till Ullared med mamma, Jennifer och Johan. Det var inte så farligt mycket folk om man räknar in att det just varit löning och dessutom är semester, helt ok framkomligt men givetvis fanns det idioter som blockerade så mycket de kom åt ändå. Men det verkar det finnas överallt.

Eftersom jag är en segshoppare som vill ta lång tid på mig för att gå igenom allt i lugn och ro så kände jag mig stressad över att de andra var klara med allt innan mig, det kanske iof var bra eftersom jag egentligen inte behövde köpa något mer ( eller för den delen ca 90% av allt annat jag köpte...).

Nu sitter jag iallafall här med en mängd nya kläder och grejer vilket gör mig mycket nöjd :)

Köpt;

Svart kavaj
Svart trenchcoat, kortare modell
Rutig herrskjorta
Bruna pumps
Bikini
Trosor
Sportbh
Linne
Hello Kitty - Pyjamas
Regnbågsfärgad sele + koppel till Lucky
Bitdjur till Lucky
Servetter
Bomull
Sminkborttagningsmedel
Träningslinnen
Svarta jeans
Plånbok

Allt detta ( och lite till som jag inte kommer ihåg just nu) för ca 1100kr :D

I-landsproblem

Imorse var jag motiverad och skitduktig som gick till gymmet vid 10-tiden och körde 45min stenhård powerwalk på löpbandet. Skönt att starta dagen med att göra något nyttigt och bra, på så vis kan jag bara slappa resten av dagen utan att känna mig ett dugg slapp.

Nu har jag satt i mig massa frukost och känner mig mätt och belåten, men dilemmat är att jag har en ganska stor macka kvar. Skall jag tvinga i mig mackan och bli jobbigt proppmätt eller skall jag spara mackan till senare och riskera att den torkar lite och inte alls är lika god? Jag känner på det ett tag till tror jag.

Kokosnöt

Igår morse låg det kokosnötter utplacerade på massa ställen runt Gustav Adolfs torg. Runt sig hade de ett snöre med en lapp från Stena Line om att man skulle få hittelön om man lämnade tillbaks dem till en viss adress. Jag struntade i lappen men tog med mig en kokosnöt hem :)


Kloklippning igen :(

Jag hatar att klippa Luckys klor. Dels för att det är så vansinnigt jobbigt när han ålar sig samt rivs i sin desperation att komma loss, men också för att han själv verkligen inte tycker om det och blir alldeles darrig i hela kroppen. Idag kände jag att det var dags att ta fram klotången och självfallet rörde sig Lucky precis när jag klippte till vilket medförde att jag klippte lite för långt in och det började tokblöda. Efter det var det lönlöst att försöka klippa något mer, jag blev bara helt nersölad med blod och hår ( varför fäller hundar så vansinnigt när de blir rädda/obekväma?) och Lucky var nervig och konstig.
Det jobbigaste är att det inte finns någonstans som har öppet i helgen så att jag kan få klorna klippta och fixade professionellt. Jag skall dessutom lämna Lucky hos mina föräldrar nästa vecka vilket innebär att jag inte alls kommer att ha någon chans att få dem klippta :(  Det enda alternativet är att jag får hjälp av mamma eller Alex och klipper klorna direkt när vi kommer till hindås på söndag. Ingen kul grej att se fram emot direkt.

Skor

4 par skor och en kjol blev det :)









Och till slut en söt bild på en nyduschad Lucky :)

Shoppingrunda I

Jag skall strax iväg på en liten shoppingrunda och försöker att någotsånär planera mina inköp. Hittills har jag kommit fram till att det blir tre par skor från skopunkten ( det är vansinnigt billigt i vanliga fall och nu är det rea. Dessutom 3 för 2.), ett par stretchjeans från cheap monday och eventuellt någon form av linne + kjol från gina tricot.

Tränat igen!

Ha! Nu har jag varit och tränat igen, inte illa för att vara så lat som jag i vanliga fall är. Hurra för förbättring och en sundare kropp.
Natten på jobbet gick bra men var lite krånglig eftersom jag hde Lucky med mig och han reagerade på nästan alla ljud, som tur är lugnade även han ner sig efter ett tag och somnade. Det känns nästan lite lyxigt att ha sovande jour och komma hem nån gång vid 9.40 och ha hela dagen framför sig. Lyxlyx.

Nu skall jag betala räkningar, duscha och sedan blir det en liten tur på stan.

Ny dag

Ingen träningsvärk än så länge vilket känns fantastiskt eftersom jag trodde att jag skulle ha så ont i vaderna att jag skulle likna en zombie när jag rörde mig.
Det är stekande hett utomhus idag, något jag noterade när jag var ute med Lucky alldeles nyss. Det är inte ok att bli helt genomsvettig av värmen när man är ute på morgonpromenaden med sin lilla hund. Nu sitter jag mest och försöker svettas av för att kunna åka till affären och handla frukost, jag har blivit helt såld på a-fil med banan, äpple, linfrön, fiberhavregryn, solroskärnor och russin. En underbar och stabil frukost som jag står mig länge på.

Gratisbio

Jag hittade en rolig site där man kan samla poäng och få gratis biobiljetter och presentkort.

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=52634

Duktig nu!

Nu har jag tränat för första gången på det nya kortet! Jag tänker börja lite lätt med att träna tre gånger i veckan och blanda instruktörledda pass med vanlig konditionsträning. Idag joggade jag 20min i lugn takt och sedan körde jag på stavgångsmaskinen ( vet inte vad den kallas..) i 20min, efter det gick jag hem och hämtade Lucky för att promenera en liten runda med honom.

Jag känner mig verkligen duktig nu!

Förut när jag handlade sushi råkade jag slinka in på gina tricot också och hittade en jättefin kofta samt en korallröd klänning, 148kr för allt. Mycket trevligt!

Svettig, varm och mycket nöjd :D

Bestämt!

Nu har jag bestämt mig för att köpa ett träningskort och börja träna - idag! Ingen idé att skjuta det på framtiden och skylla på tidsbristen ( som givetvis finns där eftersom jag jobbar som ett litet flitigt bi just nu ).
En dos frontline skall på den lilla hunden och sedan är det dags att köpa träningskort :) 6 månader blir det.

Applicera frontline
Köpa träningskort
Åka och handla sushi
Träna

Produktiv dag minsann!

Träna

Jag känner för att börja träna, det trodde jag aldrig skulle hända! Nu blir det till att köpa ett gymkort på fysiken och så kör jag igång och blir vältränad och förhoppningsvis friskare!

Summertime

Imorgon har jag min första lediga dag på sex dagar, det skall bli fantastiskt att kunna sova igen lite av den gågna veckans förlorade sömn. Idag åkte Daniel iväg för att tågluffa i europa i 10 dagar, lite vemodigt att inte kunna ses på så lång tid men samtidigt väldigt roligt för honom.

Det förväntas bli kanonväder och riktigt varmt de kommande dagarna vilket betyder att både jag och Lucky kommer att vara inomhus större delen av dagen och sedan promenera massa på kvällen. Varmt väder funkar bra när det finns badmöjligheter i närheten men när man är mitt i stan är det bara jobbigt och svettigt.

Gissel

Kaosartat just nu. Dålig sömn pga att Daniel haft vattenläcka i lägenheten och det var helt fuktigt i luften inatt. Vidare missade jag spårvagnen till jobbet imorse och fick spring en massa för att hinna med anslutningsbussen. Väl på jobbet slog jag i huvudet och fick en mindre hjärnskakning.
Och det bästa?
Jag jobbar i 6 ½h till, 12h-pass är ett gissel.

Drömma

Min hund ligger och gnyr och rör sig när han sover, morrar till och med ibland. Jag ligger mest småleendes och lyssnar på honom, undrar vad det är han drömmer egentligen och ifall alla däggdjur drömmer. Jag undrar också om hans drömmar är lika surrealistiska som mina egna och om vi på så vis skulle kunna träffas någonstans i en drömvärld och dricka te och prata lite.


Blabb

Det är jobb och förkylning om vartannat och resan till jobbet med kollektivtrafiken är ett helvete pga spårarbete. Jag måste åka med 3 olika bussar/spårvagnar för att komma till jobbet, inkludera här att jag har en hund med mig.
Lucky gjorde förresten succé på Daniels party, han var festens höjdpunkt och människor kom fram och sa att de egentligen inte gillar hundar men att Lucky var fantastisk. Min lille sötvovve :) klart han är den bästa hunden i världen som charmar alla.

Förkyld & Bakfull

Festligheterna avlöser varandra och jag tycks alltid glömma av att det är jobbigt att vakna med både förkylning och bakfylla dagen efter. Jag har iallafall fått en tid på öron-näsa-hals i september och då hoppas jag på att det blir bye bye halsmandlar.


Mascaraliv

Min pojkvän påstår att mitt liv består av mer än mascara och är orolig för vad folk skall tro.
Det tycker jag är spännande.
Men jag kan hålla med, jag har andra intressen än mascara.
Jag gillar till exempel att sova också, något jag defenitivt inte ägnat mig åt inatt :S Första jobbnatten var full av vidriga mardrömmar innehållande total förvirring, närståendes död, hjärnsubstans, skottdrama, rädsla och äckel. Kul natt.

Problemfri natt

Äventyrsdrömmar innehållande jätteödlor om natten kan lätt överföras till vissa delar av verkligheten, eller är det kanske tvärtom? I vilket fall som helst hoppas jag på problemfri sömn inatt då jag jobbar min första journatt.

Det skall också bli spännande att se hur helgen kommer att te sig.

Gott och blandat

Vädret är vansinnigt och allt annat är perfekt. Jag och Daniel har spenderat de senaste dagarna tillsammans vilket har varit fantastiskt. Vi har promenerat till Lejonet & Björnen och ätit glass, sovit länge på morgnarna, gått omkring och varit sådär äckligt kära så att folk på gatan måste hatat oss, ätit massa god mat, sett på "How I met your mother" och lite till. Det är fantastiskt, helt fantastiskt.

Min mascara från Helena Rubenstein är fantastisk för att vara vattenlöslig, fransarna blir jättelånga och den klumpar sig aldrig. Men den bästa mascaran är ändå Lancômes Flexible waterproof, håller fransarna böjda och underbara hela dagen. Enda nackdelen är att den är sjukt jobbig att få bort. Någon som har ett tips på en bra ögonmake-up remover som tar bort vattenfast mascara?

Socialt

Jag har träffat två olika vänner för fika vid två olika tidpunkter idag. Det tycker jag är väldigt socialt av mig.

Min mascara från Helena Rubenstein kom idag och efter endast en användning måste jag påstå att den är bra, lyxigt smink är fantastiskt.

Hemväg

Det fina vädret försvann och jag tycker nästan att det är skönt med en grå dag nu. Jag åker hem till min lägenhet idag och tänker njuta av ensamheten lite till. Mina växter behöver säkerligen vatten vid det hör laget.

Vanvårdade hundar

Jag såg just ett program om vanvårdade hundar och nu känner jag mig alldeles uppgiven inombords. Hur kan man behandla sin hund på det viset? Det var en hund som dog i sin egen avföring, var full av larver och hade massa infekterade sår på hela kroppen. Hunden hade svultits tills den inte längre kunde stå på benen och ägarna hade inte gjort någonting för att få den frisk igen. Vansinnigt!
Hur kan människor vara så grymma mot försvarslösa djur, hur kan människor vara så grymma i allmänhet både mot djur och människor? Det gör mig väldigt ledsen att tänka på alla vanvårdade djur och människor runtom i världen, och tanken på att det så lätt hade kunnat bli bättre om människorna bara visade lite mer omhändertagande och ödmjukhet inför livet.

Jag tänker på Lucky och hur jag själv aldrig skulle kunna göra honom något ont.

Fyfan.

Ledig

Jag återhämtar sakta mitt lugn i sommarvärmen och fyller på med själslig ro inför de kommande veckornas idoga arbete. Jag ligger i skuggan och läser "Spelkortsmysteriet" ( som jag inte påbörjade förrän imorse), jag äter underbart god mat och gosar med Lucky. När jag känner mig lite trött går jag och lägger mig och sover. Detta är vad som menas med att vara riktigt ledig :)

Ljusglimtar

Ibland är livet bra underbart, som nu till exempel. Jag är hemma hos mina föräldrar, det är soligt och badvatten finns inom räckhåll, vi skall grilla massa god mat och dricka sangria lite senare. En perfekt tillvaro, ljusglimtar som denna får man se till att kapsla in i minnet och ta fram när det känns mörkt och kallt.


Kloklippning

Det här med kloklippning är verkligen hemskt! Inte bara för Lucky som skriker och darrar i hela kroppen utan även för mig som måste klippa hans klor och då känner mig som om jag torterar honom. Att det skall vara ett sånt himla liv över att klippa sina klor. Men nu är det iallafall gjort och mamma fick hålla i honom medans jag klippte, några rivsår och två bitförsök senare var vi färdiga. Jag blev väldigt arg på Lucky när han bet till lite i mitt finger, så får han ju verkligen inte hålla på, jag sa ett starkt "fy" och då la han sig ner och såg verkligen ut som om han skämdes.

Nu är jag ledig tills på tisdag och skall avnjuta ledigheten i hindås med min lille hund och familjen ( förutom Alex som är i USA). Det skall bli tokvarmt imorgon också och då får jag och den lilla vargen bada lite :)

Skåpmat

Det känns inte speciellt lönsamt att handla färskvaror när jag vet att jag skall åka till föräldrahemmet över helgen, därför blir det lite "skåpmat" idag. Fullkornsspaghetti med pesto och stekta tomater och champinjoner, till detta ett stort glas läskande cola zero ( japp, det är sant att jag bytt från pepsi max -> Cola light -> Cola zero ).


Själsligt födande

Det är väldigt lugnt på jobbet idag och jag går mest omkring och fixar och donar i lägenheterna. Har jag sagt att jag älskar mitt jobb? för det gör jag verkligen. Det är underbart med människor som inte förställer sig och som är genomärliga, det är sällsynt i dagens autonoma samhälle där alla skall klara sig själva.
Detta jobbet är själsligt födande.

Trött

Jag skall strax gå till jobbet, sista arbetsdagen innan min lediga weekend. Jag kommer att ha jobbat 7 av 8 dagar sedan förra torsdagen, det känns i både kroppen och psyket. Men det är väldigt skönt att ha kommit igång och jag antar att det blir mycket lättare att gå upp såhär tidigt på morgonen om man vänjer sig vid det.
Men jävlar va trött jag är!

Att vara eller icke vara - på festival

Jag fick ett sms av Daniel där han skrev att de rakat hans ben så att det såg ut som att han hade stay-ups på sig, föga charmerande tänkte jag. Jag känner inget mer än glädje över att jag är hemma och inte på festival, enda nackdelen är att Daniel är på festival och inte hemma. Men jag hoppas att helgen kommer gå fort och att håret på Daniels ben hinner växa ut och inte sticks innan han kommer hem igen.

Spelkortsmysteriet

Jag lånade en bok av Johanna för ungefär en månad sedan, jag har fortfarande inte börjat läsa den. Men jag tänker att idag, idag är dagen då jag skall börja läsa "Spelkortsmysteriet" av Jostein Gaarder. Jag har ändå en ganska gedigen bit till och från jobbet med alla miljarder byten osv.
Det känns lyxigt att läsa en skönlitterär bok efter ett år av kurslitteratur. Vardagslyx is the shit.

Bara vara

Ibland när jag sovit riktigt riktigt länge känns det som gele i huvudet.
Om några timmar börjar jag jobba och när jag kommer hem är det kväll och läggdags eftersom jag skall upp och jobba kl 7 igen. Det är lite tomt nu när Daniel är på roskilde och Lucky är hemma hos mamma och pappa, tomt men fridfullt. Jag antar att det inte kommer kännas lika fridfullt när jag är ledig i helgen och blir rastlös. Men just precis nu njuter jag av att vara för mig själv, slippa prata, slippa ta ifrån Lucky allt han inte får bita sönder, bara vara. Det är skönt att bara vara.

Hundar på bussen

Lucky är en duktig liten vovve och sitter fint på bussen.


Eftersom jag inte vill att han skall söka kontakt med okända människor på bussen och spårvagnen försöker jag att avleda honom så mycket som möjligt från alla runtomkring. Men det jobbiga är att det i princip alltid är någon som sträcker sig fram och klappar och leker med honom utan att ens fråga om det är ok.  Dålig stil t ycker jag och det gör mig väldigt irriterad att människor tar sig friheter när jag försöker att lära Lucky att han inte skall bry sig om alla på bussen. När jag då säger "var snäll och klappa honom inte" får jag ofta svar som "men det är ingen fara, jag gillar hundar" eller "men han vill ju att jag skall leka med honom". Han är en valp, klart att han vill leka med alla! Grejen är att JAG inte vill att han skall leka med alla och dessutom är det väldigt otrevligt om han får för sig att det är ok att leka med ALLA främmande människor han träffar eftersom alla inte tycker om hundar och vissa dessutom är rädda.
Suck.

Blommor II

Sagt och gjort! Jag har köpt två lavendelplantor och en hängande murgröna, det gjorde verkligen susen med lite växtlighet i lägenheten och lavendeln doftar dessutom underbart.



Blommor

I min lägenhet finns inga växter, jag funderar på att göra något åt det idag. Lite lavendel i fina krukor och kanske någon form av hängande murgröna i taket skulle säkerligen pigga upp lägenheten lite.

RSS 2.0